Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
19.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Koper

Sobota, 17. 11. 2012, 19.59

8 let

Aluminij proti Kopru prekinil niz porazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Aluminija iz Kidričevega in Luke Koper so se v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Nogometaši Aluminija so po štirih zaporednih porazih v prvenstveno lestvico znova vpisali točko. Kar 75 minut jim je kazalo še bolje, saj so po zgodnjem zadetku Roberta Kureža vodili. A Koprčani so v drugem polčasu zaigrali precej bolje kot v prvem, imeli kar nekaj priložnosti, a več kot točke jim ni uspelo izvleči. Koper je z 32 točkami na tretjem mestu lestvice, Aluminij pa z 20 na sedmem.

Nogometaši v prvih 20 minutah ob enakovredni igri niso prikazali niti ene nevarnejše akcije. Zato pa so domači iz svoje prve povedli v 21. minuti. Denis Rešek je Koprčanom odvzel žogo, podal z desne strani, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Robert Kurež, ki je s svojim devetim golom v sezoni poskrbel za domače vodstvo z 1:0. Po golu so rahlo pobudo imeli Koprčani, ki pa niso sestavili akcije s pravim zaključnim strelom. Dvakrat sta sicer poskusila Ivica Guberac (39.) in Domen Črnigoj (41.), a sta bila nenatančna.

V drugem polčasu je poskusil Igorja Nenezića dvakrat zapored v 51. in 54. minuti ogroziti Marko Drevenšek, a je meril mimo vrat, tako kot minuto pozneje strelec dotlej edinega gola. V 58. minuti so prvič v drugem delu in prvič na tekmi resneje zagrozili tudi vse boljši Koprčani, najprej je strel Luke Majcna po kotu odbil Mitja Rešek, nato pa je Tomaž Murko dobro posredoval po strelu Miroslava Čovila.

V 75. minuti se je boljša igra Kopru obrestovala. Dragan Čadikovski je dobil skok v kazenskem prostoru, žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je natančno sprožil nekdanji član Aluminija Matej Pučko in izid izenačil. V končnici tekme so Koprčani še bolj pritisnili, a se izid ni več spremenil.

Ne spreglejte