Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
11. 11. 2013,
14.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Massimiliano Allegri Valter Birsa

Ponedeljek, 11. 11. 2013, 14.33

7 let, 12 mesecev

Allegri kmalu nekdanji, Birso naj bi treniral Inzaghi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po novem razočaranju v italijanskem prvenstvu, zgolj remiju proti zadnjeuvrščenemu Chievu, se bo trener Milana Massimilano Allegri težko izognil odpovedi.

Po domačem prvenstvenem porazu proti Fiorentini pred tednom dni je Massimiliano Allegri še dobil zaupnico vodstva kluba, a medtem izgubil še v Barceloni v ligi prvakov in v nedeljo zgolj remiziral proti skromnemu Chievu (0:0). Več ali manj je jasno, da trener, ki je na klop Milana sedel pred dobrimi tremi leti in ga že v prvi sezoni popeljal do naslova prvaka, ne bo preživel novega neuspeha.

Milan, sicer sedemkratni evropski prvak, na zmago v prvenstvu čaka že kar štiri kroge, po zadnjem spodrsljaju pa je na desetem mestu z istim številom točk, kot jih ima trinajstouvrščeni Cagliari. Preslabo za tako velik klub, zato ne čudi, da se bosta že danes sestala podpredsednik Milana Adriano Galliani in glavni klubski šef Silvio Berlusconi. Razpravljala bosta o trenerjevi usodi, bilo pa bi veliko presenečenje, če bi po njunem sestankovanju Allegri še obdržal službo.

Kaj bo z Birso? Mladinca bosta zagotovo vesela.

Kdo ga bo nasledil? Italijanski mediji pišejo o tem, da je brez dvoma prvi favorit za odgovorno mesto nekdanji golgeter Milana Filippo Inzaghi, ta je trenutno sicer trener mladinske ekipe rdeče-črnih, ki jo vodi že dobro leto.

Kaj bi odhod Allegrija in prihod Inzaghija pomenil za slovenskega reprezentanta Valterja Birso, ki pod vodstvom zdajšnjega trenerja igra presenetljivo pogosto, je težko napovedati. Bi se pa imenovanja Inzaghija na mesto trenerja članske ekipe zagotovo razveselila mlada slovenska napadalca, 18-letna Žan Benedičič in Maks Barišić, ki zdaj v mladinski selekciji vadita pod njegovim vodstvom. Ta ju seveda odlično pozna, zato bi se jima z njegovim imenovanjem vrata za preboj med člane zagotovo nekoliko bolj odprla.

Ne spreglejte