Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2022,
23.10

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Ruben Belima Slonokoščena obala Egipt Mohamed Salah afriški pokal narodov Afriško Prvenstvo

Sreda, 26. 1. 2022, 23.10

2 leti, 2 meseca

Afriško prvenstvo, osmina finala

Po loteriji 11-m med najboljših osem v Afriki tudi stari znanec 1. SNL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Egipt | Veselje nogometašev Egipta po zmagi nad Slonokoščeno obalo. | Foto Reuters

Veselje nogometašev Egipta po zmagi nad Slonokoščeno obalo.

Foto: Reuters

Na afriškem prvenstvu so znani vsi četrtfinalisti. Burkini Fasu, Tuniziji, Gambiji, Kamerunu, Senegalu in Maroku sta se pridružila še Egipt in Ekvatorialna Gvineja. Oba sta bila boljša od svojih tekmecev (Slonokoščena obala in Mali) po izvajanju 11-metrovk, v rednem delu pa se mreža ni zatresla niti enkrat. Pri Egipčanih je odločilen zadetek z bele točke prispeval zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah.

Senegal
Sportal Senegalci strli deveterico Zelenortskih otokov, v četrtfinale še Maroko

Za Egipt so po 11-metrovkah zadeli Zizo, Amr El Solia, Omar Kamal, Mohamed Abdelmonem in Mohamed Salah, za Slonokoščeno obalo pa Nicolas Pepe, Ibrahim Sangare, Maxwel Cornet in Wilfried Zaha. Edini osmoljenec je bil v tretji seriji Eric Bailly.

Tudi zadnja tekma osmine finala med Malijem in Ekvatorialno Gvinejo je bila odločena šele po strelih z bele točke. Po rednem delu sta ostali mreži nedotaknjeni, nato pa so bili s 6:5 uspešnejši nogometaši Ekvatorialne Gvineje. Odločilen zadetek je prispeval rezervist Santiago Eneme, sicer član B ekipe francoskega prvoligaša Nantes. 

Na zadnji tekmi osmine finala afriškega prvenstva je zmagovalca odločila osma serija strelov, odločilen gol je zabil Santiago Eneme, za Mali pa je zgrešil Falaye Sacko. | Foto: Reuters Na zadnji tekmi osmine finala afriškega prvenstva je zmagovalca odločila osma serija strelov, odločilen gol je zabil Santiago Eneme, za Mali pa je zgrešil Falaye Sacko. Foto: Reuters

Pred tem so za Ekvatorialno Gvinejo zadeli Ruben Belima, Carlos Akapo, Jannick Buyla, Saul Coco in Iban Salvador, za Mali pa Adama Traore, Moussa Djenepo, El Bilal Toure, Aliou Dieng in Mohamed Camara.

Med strelci z bele točke za Ekvatorialno Gvinejo je bil tako tudi Ruben Belima, ki si je pred leti služil kruh tudi v 1. SNL, kjer je nosil dres Kopra in Domžal, nazadnje pa je igral za španskega nižjeligaša Hercules Alicante.

Ruben Belima, ki se je s svojo reprezentanco prebil med najboljših osem na afriškem prvenstvu, se je v preteklosti dokazoval tudi v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Ruben Belima, ki se je s svojo reprezentanco prebil med najboljših osem na afriškem prvenstvu, se je v preteklosti dokazoval tudi v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar

Kakšni so četrtfinalni pari? Sedemkratni afriški prvak Egipt se bo za napredovanje v polfinale pomeril z Marokom, Burkina Faso s Tunizijo, Gambija s Kamerunom, Senegal, za mnoge prvi favorit tekmovanja, saj v njegovem igralskem kadru ne manjka zvezdniških imen velikih evropskih klubov, pa z Ekvatorialno Gvinejo.

Ne spreglejte