SiolNET. Sportal Nogomet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Afera Mourinho: Pandev in FIFA nista lagala, kriva je makedonska zveza

1

termometer

Odgovornost za nepravilnosti, nastale pri glasovanju Gorana Pandeva za najboljšega trenerja leta 2012, je prevzela makedonska nogometna zveza. ''Bila je tehnična napaka,'' pojasnjuje FFM.

Če gre verjeti najnovejšemu priznanju makedonske nogometne zveze (FFM), ki se je posula s pepelom, češ da je pri oddaji glasov kapetana makedonske izbrane vrste prišlo do nenamerne tehnične pomote, potem so imeli vsi vpleteni v afero Mourinho še kako prav. Portugalski strateg Jose Mourinho je resda poudaril, da so ga za podobne nepravilosti, o katerih je nedavno naglas razmišljal Goran Pandev, obvestili še nekateri drugi nogometaši, ki pa za razliko od napadalca Napolija niso imeli poguma, da bi javno razkrili identiteto.

Mourinho je zaradi nepravilnosti odklonil povabilo, da bi se v živo udeležil slovesnosti Mednarodne nogometne zveze (FIFA) v Zürichu. Svetovna krovna zveza je v želji, da v kali zatre javne poizkuse diskreditacije s strani Pandeva, javnosti ponudila dokaz, kopijo njegovega glasovalnega listka, na katerem je bila križec res označen na polju, ki je pripadal Vicenteju del Bosqueju, ne pa ljubljenem strategu Mourinhu, s katerim je užival na delu v Milanu.

Ko so se mnogi spraševali, kdo naposled laže in ali je pri dokazu Fife prišlo celo do fotomontaže, je odgovor podala makedonska zveza. ''Ko smo prejeli vprašalnik za najboljšega nogometaša in trenerja leta, smo vzpostavili stik s kapetanom Goranom Pandevom in mu dejali, naj nam zaupa, za koga bo glasoval. Izbral je Mourinha, mi pa smo zaradi tehnične napake na vprašalniku naredili križec pri del Bosqueju. Pandev je želel glasovati za Mourinha, mi pa se opravičujemo vsem vpletenim za neljub zaplet,'' sporoča FFM. Nehote je zakuhala škandal, ki je polnil naslovnice, poraja pa se vprašanje, ali je primer Pandeva res osamljen. So se ''makedonskega'' recepta, ki ima opravka s tiskarskim škratom, poslužile še nekatere druge zveze? Mourinho je namreč poudaril, da mu je sum za nepravilnosti poleg Pandeva zaupalo še nekaj glasovalcev ...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin