SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Naj planinska koča 2017

Nagradni natečaj: postani oskrbnik planinske koče za en dan je končan

0,08

termometer

Koča na Planini pri Jezeru

Bi radi okusili, kakšno je življenja oskrbnika planinske koče? Gre za sanjsko ali garaško službo? Kdaj je treba vstati iz tople postelje in kako pozno ležejo k počitku? In kaj vse morajo postoriti vmes?

Glavni poudarki
- Izžrebanec nagradnega natečaja bo dobil priložnost, da se za en dan prelevi v oskrbnika planinske koče.
- Delo oskrbnika bo na lastni koži okusil po 20. avgustu letos oziroma po dogovoru z oskrbnikom.
- Ime izbranca bomo objavili v prihodnjih dneh.

V sklopu akcije Naj planinska koča, v okviru katere z vašo pomočjo in v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije že tretje leto zapored izbiramo najljubšo planinsko postojanko v Sloveniji, pripravljamo poseben nagradni natečaj Postani oskrbnik planinske koče za en dan. To je enkratna priložnost, da na lastni koži okusite, kaj zahtevata vloga in naloga oskrbnika planinske koče. Je delo res tako sanjsko, kot nekateri mislijo, ali gre za garanje od jutra do večera?

Koča na Planini pri Jezeru Srečni izbranec bo preživel dan z Ivom Volerjem, oskrbnikom Koče na Planini pri Jezeru v Fužinskih Alpah. Koča, za katero skrbi Planinsko društvo LPP, ima certifikat družinam in okolju prijazne koče in je priljubljena družinska izletniška točka.

Kaj bo počel? Vse, kar mora početi oskrbnik oziroma vsi, ki mu pomagajo skrbeti za gostoljubje v koči. Od sekanja drv do čiščenja stranišč, pometanja, postiljanja postelj, strežbe ..., le kuhati mu (s tem mislimo nagrajencu, saj je nagradni natečaj namenjen obema spoloma) menda ne bo treba.

V zameno bo dobil izkušnjo, ki je ne bo pozabil, prenočišče in hrano.

Kaj vas čaka v koči?

Koča na Planini pri Jezeru ima v dveh gostinskih prostorih 80 sedežev. V osmih sobah je 86 ležišč. Zimska soba ima devet ležišč. WC z umivalnico je v pritličju in v prvem nadstropju. Gostinski prostor je ogrevan s kmečko pečjo. Koča ima lastno električno energijo – agregat in FV-centralo (sončna energija) – ter zajetje s pitno vodo. V koči je mogoče organizirati planinske šole, tečaje, srečanja, ...

Termin? Po 20. avgustu 2017 oziroma po dogovoru z izžrebancem in oskrbnikom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 98
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin