SiolNET. Sportal Volkswagen Ljubljanski maraton
3,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Matic Modic in Barbara Trunkelj

Presenečenje na prestolu slovenskega maratona

3,80

termometer

Matic Modic
Nekdanji hokejist in triatlonec Matic Modic je slovenski zmagovalec Volkswagen 23. Ljubljanskega maratona. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Matic Modic in Barbara Trunkelj sta najhitrejša Slovenca Volkswagen 23. Ljubljanskega maratona. Nekdanji hokejist in triatlonec ter gorska tekačica sta prvovrstno presenečenje ljubljanske prireditve. Oba sta prišla "le" sodelovat, na koncu pa odnesla zmago. Dan je minil v znamenju dveh rekordov proge.

Sisay Sportal Čustveno slavje rekorderja, ki je Ljubljano postavil ob bok največjim #video

Potem ko so se Rok Puhar, Mitja Krevs, lanski državni prvak v maratonu, in Primož Kobe, lastnik drugega najboljšega slovenskega maratonskega izida, v Ljubljani odločili za nastop na krajši razdalji, je status najhitrejšega slovenskega maratonca 23. Ljubljanskega maratona pripadel Maticu Modicu, nekdanjemu hokejistu Olimpije in triatloncu. 42 kilometrov je pretekel v času 2:31:58.

Sisay Lemma Kasaye Sportal Etiopijec Sisay Lemma Kasaye do rekorda proge, rekordno tudi Kenijka #video Volkswagen 23. Ljubljanski maraton Sportal Ljubljanski maraton ima novega rekorderja #posnetek Rok PUhar LM 20178 Sportal Državni prvak v polmaratonu opozoril na dolžino trase ljubljanski maraton, 2018 Sportal Do ponovitve scenarija čez drseče zebre, Mišmaševa že četrtič, Kokalj drugič zapored

"Današnji maraton je bil malo za šalo malo zares, šlo je za izziv, no, na koncu pa sem zmagal," se je smejalo 31-letnemu Ljubljančanu, ki se je na maraton prijavil zadnji dan prijav. "Glede na to, da sem se šele septembra začel pripravljati in da čez poletje nisem ravno športno živel, sem bil malo skeptičen, kako bo, tako da sem s časom lahko zadovoljen. Moj cilje bil maraton odteči pod dvema urama in 35 minut, bil sem tri minute hitrejši, za kaj več pa bi se moral znebiti kakšnega kilograma in se bolj posvetiti teku."

Rezultati teka na 42 km (moški):
1. Matic Modic 2;31:58
2. Simon Navodnik 2;34:54
3. Žiga Koprivnik 2;36:09
...

Gorska tekačica Barbara Trunkelj je z maratonsko razdaljo opravila najhitreje med slovenskimi tekačicami. Gorska tekačica Barbara Trunkelj je z maratonsko razdaljo opravila najhitreje med slovenskimi tekačicami. Foto: Ana Kovač

Med dekleti je v cilj najhitreje pritekla Barbara Trunkelj (2:50:11), ki se sicer bolj posveča gorskim tekom. Današnji maraton je bil zanjo prvi maraton na asfaltni podlagi. "Zelo sem presenečena," je v cilju pripovedovala študentka arhitekture iz vasice Krka na Dolenjskem, ki priznava, da je v Ljubljano prišla bolj sodelovat kot pa zmagat.

"Šele pred desetimi dnevi sem se odločila, da se preizkusim na maratonu," je povedala 26-letna tekačica, ki na svoji prvi 42-kilometrski ravninski razdalji ni imela nobenih težav. "Do 32. kilometra nisem imela nobene krize, potem pa sem nekoliko zmanjšala tempo, da me ne bi zdelalo, a je šlo. Moj cilj je bil teči pod tri ure, na koncu sem svoje cilje presegla. Zelo sem presenečena, bomo videli, kam me bo to vodilo. Mislim pa, da bom ostala zvesta gorskim podvigom, to mi zaradi narave bolj ustreza. Se pa zagotovo vidimo prihodnje leto v Ljubljani," je napovedala najhitrejša Slovenka v cilju 23. Ljubljanskega maratona.

Rezultati teka na 42 km (ženske):
1. Barbara Trunkelj 2;50:11
2. Petra Tratnik 3;00:12
3. Saša Pisk 3;07:10
...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 335
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin