Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2022,
10.45

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,57

7

Natisni članek

Jason Kidd Dallas Mavericks Steph Curry Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 30. 11. 2022, 10.45

1 leto, 4 mesece

Zvezdnik ni mogel prehvaliti Dončića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,57

7

Luka Dončić Steph Curry | Luka Dončić je imel razlog za zadovoljstvo, potem ko je premagal aktualne prvake s Stephom Curryjem na čelu. | Foto Reuters

Luka Dončić je imel razlog za zadovoljstvo, potem ko je premagal aktualne prvake s Stephom Curryjem na čelu.

Foto: Reuters

Po daljši suši, ki je bila posledica zaporednih porazov, je Luka Dončić proti aktualnim prvakom le prišel do zmage. K rezultatu 116:113 je prispeval trojni dvojček, še posebej pa je bil vesel, da je bil aktiven pri kraji žog. O njegovi veliki predstavi se je razgovoril tudi zvezdnik lige Stephen Curry, ki je bil tokrat na poraženi strani.

Trojni dvojček z 41 točkami, 12 skoki in 12 asistencami je dosežek, o katerem številni košarkarji lahko le sanjajo. Če k temu dodamo še štiri ukradene žoge, pridemo do nove statistične zanimivosti. Le desetim košarkarjem v zgodovini lige NBA je uspelo doseči kaj takega. In Luka Dončić se je v noči na sredo sam podpisal pod ta dosežek.

Luka Dončić
Sportal Dončić z briljantno predstavo na kolena spravil prvake, hkrati pisal zgodovino

Dončiću všeč, da je kradel žoge

"Zgrešil sem šest prostih metov, kar je nespremenljivo," je bil prvi odziv Dončića na njegovo dobro vsestransko predstavo, nakar je z nasmeškom na obrazu dal vedeti, kaj mu je bilo v statistični koloni najbolj všeč: "Da sem imel štiri ukradene žoge. Po mojem sem jih imel pet (smeh, op. a.). Dal sem vse od sebe. Na koncu sem bil zelo utrujen. Ne bom lagal. Potrebovali smo to zmago. Josh (Josh Green, op. a.) je odigral dobro tekmo, Tim (Tim Hardaway jr.) je bil zraven. Odigrali smo dobro tekmo. Obramba je bila dobra. Kot ekipa smo bili pravi."

Po takšni predstavi so obrazi v zmagovalnem moštvu razumljivo veseli in na ta račun slišimo tudi kakšno šalo. Glavni trener Dallas Mavericks Jason Kidd se je denimo pošalil, ko so ga vprašali, kaj si misli o Lukovi predstavi. "Glejte, dolgočasno je," je povedal in nadaljeval: "Poglejte, eden najboljših na svetu je in to počne. Poseben je."

Curry namenil Dončiću lepe besede

Zmaga za Mavs je bil potrebna kot voda v Sahari, potem ko so izgubili štiri zaporedne tekme. Zdaj so na desetem mestu v zahodni konferenci, a le štiri zmage oddaljeni od vodilnih Phoenix Suns in tri od drugih Denver Nuggets.

Luka Dončić Steph Curry | Foto: Reuters Foto: Reuters

Aktualni prvaki Golden State Warriors, ki so ponoči morali priznati premoč Dallasu, so na devetem mestu z zmago več od teksaškega moštva. Stephen Curry je bil z 32 točkami najboljši strelec poraženega moštva, po koncu tekme pa je pel hvalnice slovenskemu čudežnemu dečku: "Zaradi njegove velikosti in spretnosti obvladovanja žoge si nenehno na trnih. Ker zna zadeti tudi za tri točke, te mora vseskozi skrbeti. Trojko lahko zadene s korakom nazaj, zato moraš pritiskati nanj. A zna hitro spremeniti svojo igro in se zna dobro odzvati na različne prijeme. Njegov pregled nad igro je neverjeten. Nekakšen napadalen komplet je. Ko dobro zadeva od daleč, kot mu je to uspevalo danes, ga je težko zaustaviti. Skušaš mu kakšno stvar odvzeti, a nadaljuje v svojem slogu. Na izjemno visoki ravni igra in iz leta v leto postaja boljši."

Ne spreglejte