Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
25. 3. 2020,
9.41

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

2

Natisni članek

Karl-Anthony Towns Koronavirus

Sreda, 25. 3. 2020, 9.41

4 leta, 1 mesec

Zvezdnik lige NBA preživlja težke čase: mama zaradi koronavirusa v komi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

2

Karl-Anthony Towns tumb

Ameriški košarkar Karl-Anthony Towns, ki je član kluba Minnesota Timberwolves in spada med boljše posameznike v ligi NBA, je na družbenem omrežju sporočil, da je njegova mama okužena s koronavirusom.

Član Minnesote Karl-Anthony Towns, ki v povprečju dosega 26,5 točke, 10,8 skoka in 4,4 asistence na tekmo, kar ga uvršča med najbolj raznovrstne košarkarje v ligi NBA, je razkril, da je z družino v težkem položaju.

Na družbenem omrežju je sporočil, da je njegova mama Jacqueline Cruz, ki je okužena z novim koronavirusom, v komi.

"Pomembno je, da se vsi zavedajo resnosti razmer, ki zaradi koronavirusa vladajo po svetu. In mislim, da položaj, v katerem smo, lahko pomaga, zato sem se odločil, da posnamem video in ga delim z vami. Prejšnji teden so mi dejali, da se starši ne počutijo najbolje. Prvi odziv je bil, naj gredo nemudoma po pomoč v bolnišnico. Ni razloga, zakaj bi čakali. Ker se po nekaj dneh stanje ni izboljšalo, smo opravili dodatne preglede. Sestra je rekla mami, naj se testira na koronavirus. Vse slabše se je počutila. Njena telesna temperatura je bila vseskozi čez 39 stopinj, včasih se je spustila na 38,8, vendar nato takoj poskočila nazaj. Pljuča so bila vse slabša, kašljala je vse pogosteje. Slabela je. Upali smo, da bo naslednje zdravilo pomagalo," je povedal Towns.

Zoran Dragić
Sportal Zoran Dragić v bitki s časom: njegove prošnje neuslišane #video

Dali so jo v umetno komo in priključili na aparate. Upajo, da se bo zdravstveno stanje izboljšalo. "Borili se bomo in zmagali. Mama je najmočnejša ženska, kar jih poznam. Vem, da bo premagala bolezen. In veselili se bomo, ko bo zmagala," je dejal Towns, ki je s svojim videom želel sporočiti Američanom, naj resno jemljejo nevšečnost, ki sliši na ime koronavirus.

Nekateri so opozorila države že vzeli resno, a so posamezniki, ki še vedno mislijo, da so nedotakljivi, in se družijo v večjem številu. Po zadnjih podatkih je v ZDA okuženih več kot 50 tisoč ljudi, umrlo pa jih je nekaj več kot 700.

Jan Vesely Luka Dončić
Sportal To pa je priznanje in pol: izbrali so Luko Dončića
Luka Dončić
Sportal Ameriško priznanje: Luka Dončić med elito
Ne spreglejte