Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
8.50

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Blake Griffin Los Angeles Clippers Detroit Pistons Liga NBA

Četrtek, 1. 2. 2018, 8.50

6 let, 2 meseca

Blake Griffin

Zvezdnik lige NBA brskal po Twitterju in doživel šok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Blake Griffin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Američan Blake Griffin že vrsto let navdušuje ljubitelje košarke v ligi NBA. Od leta 2009 je zvesto nosil dres Los Angeles Clippers in postal eden največjih zvezdnikov kalifornijskega moštva, nato pa konec januarja ob nedolžnem prebiranju čivkov na Twitterju ugotovil, da se seli v Detroit. "Bil sem šokiran," je priznal petkratni udeleženec tekme All-star.

"Košarka je posel, liga NBA je posel. Tako so se pač odločili. Želel bi si le, da bi se pred tem dogovorom kdo pogovoril z menoj," je v pogovoru za EPSN poudaril Blake Griffin. Po devetih letih, ki jih je preživel v Los Angelesu, se je preselil na drugo stran ZDA in oblekel dres Detroit Pistons. Selitev ga je zelo presenetila. Ni je pričakoval, zato je bil 30. januarja zelo začuden, ko je o njej izvedel prek družbenega omrežja.

Začudenje je izrazil slikovito

V tej sezoni v povprečju dosega več kot 22 točk. | Foto: Getty Images V tej sezoni v povprečju dosega več kot 22 točk. Foto: Getty Images Brskal je po Twitterju in ugotovil, da bo moral zapustiti mesto angelov. "Če to izveš na Twitterju ali od drugih ljudi, je to težko sprejeti, sploh ko veš, da si bil tako dolgo del klubske zgodbe," je potožil 28-letni košarkarski zvezdnik, rojen v Oklahoma Cityju.

Začudenje o nenapovedani selitvi v Detroit je izrazil slikovito, s podobo presenečenega Willa Smitha, ko je pred leti v priljubljeni humoristični televizijski seriji upodobil Princa z Bel Aira. "Bil sem šokiran, to je najprimernejši izraz," je pojasnil košarkar, ki v tej sezoni na tekmo povprečno dosega 22,6 točke.

Kako se je Griffin sprva odzval na novico, da se seli v Detroit?

Clippers so v dogovoru z Detroitom poskrbeli za veliko menjavo, v kateri je sodelovalo kar nekaj košarkarjev. Los Angeles sta poleg Griffina zapustila tudi Willie Reed in Brice Johnson, iz ameriške avtomobilske prestolnice pa so se v Kalifornijo odpravili Tobias Harris, Avery Bradley in Boban Marjanović. Klub iz Los Angelesa je nase prenesel tudi možnost izbora igralcev v prvem in drugem krogu nabora, ki je pred tem pripadala Detroitu.

Ne spreglejte