Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 8. 2015,
15.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zoran Dragić Alen Omić Jure Zdovc statistika

Torek, 18. 8. 2015, 15.46

7 let, 12 mesecev

Zoran Dragić razumljivo na prvem mestu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po polovici odigranih tekem je slovenska košarkarska reprezentanca na pozitivni rezultatski strani. Zmagala je trikrat, izgubila dvakrat, vidi pa se, kdo bo nosil glavno breme.

Ob odsotnosti Gorana Dragića je v napadalnih akacijah v ospredju njegov mlajši brat Zoran, ki je izpustil le prvi pripravljalni obračun, nato pa bil vselej na parketu.

S 14,5 točke na tekmo je pričakovano najbolj učinkovit košarkar v naši izbrani vrsti, zdi pa se, da bo v ključnih trenutkih on prevzemal odgovornost na svoja pleča.

Po točkovnem učinku je tik za njim Alen Omić, ki je hitro sprejel vlogo naturaliziranega košarkarja in dobro igra v sklopu priprav, saj je z 11,4 točke drugi najboljši strelec. Zato pa je prvi skakalec, saj na dvoboj pobere 8,4 odbite žoge.

Konstantne igre kaže kapetan Jure Balažič, česar smo pri njem navajeni že iz preteklosti, zato pa imajo nekateri še kar nekaj rezerv.

Dobrodošlo je bilo, da se je na krajšem turnirju v Latviji nekoliko prebudil Jaka Blažič, ki je imel na začetku obilico težav.

V čakanju na dva košarkarja

V reprezentančnem dresu v tej akciji sploh še nista stopila na parket Miha Zupan in Saša Zagorac. Oba sta imela objektivne razloge, da sta se znašla v posebnem programu. Prvi je bil namreč vpoklican naknadno in je predčasno sklenil dopust, novi član Olimpije je imel težave s kolenom.

Ob njuni odsotnosti je Slovenija v dozdajšnjem poteku priprav premagala tri nasprotnike (Nova Zelandija, Avstralija in Poljska) in dvakrat izgubila (Avstralija in Latvija), na EuroBasketu pa bo pomembno, da rezultat Slovenije ne bo odvisen od razpoloženosti pri metu z razdalje.

Do začetka prvenstva sta še dobra dva tedna, izbranci Jureta Zdovca bodo odigrali še pet pripravljalnih obračunov. Po dvanajstdnevnem igralnem postu jim bodo prihodnji konec tedna v Kopru stali nasproti Ukrajinci, Finci in Italijani, 27. avgusta bodo v Ljubljani nasproti stali svetovni podprvaki Srbi, s katerimi se bodo pomerili še dva dni pozneje v Banjaluki.

Nato bodo misli le še usmerjene proti Hrvaški, s katero se bodo Slovenci pomerili ob uvodu evropskega prvenstva, 5. septembra ob 21. uri

Ne spreglejte