Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
18. 9. 2011,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Dragić

Nedelja, 18. 9. 2011, 7.59

8 let

Zoran Dragić prepričal prav vse

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od novincev sta se v slovenski reprezentanci na EP najbolj izkazala Mirza Begić in Zoran Dragić. Slednji je redno začenjal tekme. Zaveda se, da ima še veliko prostora za napredek.

Poleg njiju sta premierno na evropskem prvenstvu nastopila še Edo Murić ter Luka Rupnik. Zoran je bil praktično že takoj potisnjen v prvi plan, saj se je v naši izbrani vrsti ob težavah Boštjana Nachbarja z gležnjem sprostil prostor na krilnem mestu. "Poskušal sem zapolniti to vrzel, ki je nastala. Od vsega začetka sem se trudil maksimalno. Zavedam se, da lahko igram še bistveno bolje, ampak imam občutek, da sem na prvenstvu igral kar v redu," je o vlogi prvokategornika dejal mlajši od bratov Dragić.

Na tem prvenstvu je v povprečju dosegal 8,1 točke, 4,4 skoka in 1,2 podaje ter bil med najbolj agresivnimi in željnimi igranja na parketu. Izžareval je ogromno energije in je več kot upravičil reprezentančni vpoklic. Dokazal je, da bo Slovenija v prihodnosti še veliko računala nanj. "Vsi smo si želeli priti vsaj med šest najboljših ekip, čeprav smo si želeli tudi polfinala. Na žalost se je zgodilo, kar se je. Našo priložnost bomo sedaj iskali na domačih tleh," je glede rezultatske (ne)uspešnosti dejal član Krke, s katero ima pogodbo še za dve leti. "Vsaj eno leto bom še ostal v Novem mestu. V prihajajoči sezoni bom igral v pokalu EuroCup, nato bomo pa videli. Vsekakor me zanima tudi NBA. Želim si, da bi bila z Goranom prva brata iz Slovenije, ki sta zaigrala v najmočnejši ligi na svetu."

Se pa Zoran zaveda, da bo moral vložiti še veliko truda v trening – predvsem ima veliko prostora za napredek pri metu. "Vem, da imam še veliko prostora v tej prvini. Vsak trening veliko mečem, a za enkrat še ne gre vse tako, kot si želim. Verjamem, da se mi bo odprlo in potem bom pokazal še kaj več," je o svojem - morda največjem primanjkljaju v tem trenutku - spregovoril še "Zoki".

Ne spreglejte