Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 7. 2011,
13.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Edo Murić

Sreda, 13. 7. 2011, 13.21

8 let, 1 mesec

"Želja je Litva, na EP U20 pa uvrstitev med osem"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V četrtek se bo v Španiji začelo EP v košarki do 20 let. Slovenija bo igrala v težki skupini, vendar pravi Edo Murić, da bodo fantje naredili vse, da pridejo med osem najboljših v Evropi.

Zaradi poškodbe Nejca Bude ima Slovenija v Bilbau le enajst igralcev na razpolago. Selektor Rade Mijanović bo kljub temu skušal svojo četo popeljati skozi težko skupino, v kateri se poleg Slovenije nahajajo še izbrane vrste Srbije, Rusije ter Črne Gore. "Res, da nas je šlo le enajst na prvenstvo, saj je moral Nejc Buda na operacijo, vendar smo dobro pripravljeni. Imamo sicer primanjkljaj na poziciji centra, vendar si bomo dodatno pomagali med seboj. Fantje smo dobra klapa. Vzdušje je super. Naša naloga je, da se na vsako tekmo dobro pripravimo in poskušamo presenetiti vse ekipe. Imamo težko skupino, vendar imamo tudi mi svoje račune," je iz Bilbaa za Sportal sporočil mladi Edo Murić.

Krilni košarkar Krke se zaveda, da priložnosti v mlajših selekcijah ne bo imel več, saj je to njegovo zadnje leto pri mladincih, zato želi s soigralci narediti uspešno zgodbo: "Ravno zaradi tega imam veliko željo, da pridemo z reprezentanco med osem najboljših. Imel sem dobro sezono v Krki in sedaj želim to prenesti na reprezentanco. Smo dobra ekipa in lahko igramo z vsemi. Nekega izrazitega favorita ni na prvenstvu. Mi smo prišli oslabljeni kot tudi ostale reprezentance. Kar nekaj ekip se bo borilo za vrh in tudi mi bomo med njimi."

Ob koncu evropskega prvenstva, ki ga gosti Španija, pa se letošnje reprezentančno poletje ne bo še zaključilo za mlajšega od bratov Murić. Konec julija se bo namreč priključil izbrani vrsti Slovenije, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo v Litvi. "Komaj čakam, da se priključim članom. Res, da je težko poletje zaradi vseh akcij, vendar se veselim članske reprezentance bolj kot karkoli. To bo nova izkušnja zame. Vložil bom vso energijo in se skušal najhitreje vključiti v sistem. Ker poznam kar nekaj fantov, se mi bo lažje priključiti. Poleg tega je tudi moj brat zraven, s katerim sva dnevno v navezi. Lani je bil on v takšnem položaju v reprezentanci, tako da vem, kaj lahko pričakujem," je poln energije še povedal Murić.

Prvo tekmo bodo slovenski košarkarji do dvajset let odigrali v četrtek, ko jim bo nasproti stala Črna Gora. Z zmago bi si praktično že zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja.

Ne spreglejte