Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2018,
10.45

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Natisni članek

Zoran Martić Simon Petrov Saša Zagorac Krka Petrol Olimpija

Nedelja, 18. 3. 2018, 10.45

6 let, 1 mesec

Odzivi po košarkarskem derbiju Olimpija - Krka

Zagorac: Bili smo boljši od Olimpije, a nam ni bilo dano #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Zagorac Olimpija Krka | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V tretjem krogu košarkarske lige NKMB za prvaka je dvoboj neporaženih dobila Petrol Olimpija (77:70). A v taboru Krke so po tekmi zatrjevali, da je bilo temu tako samo zaradi pristranskega sodniškega kriterija.

Petrol Olimpija je v trdi, obrambni tekmi v Stožicah največ vodila za 13 točk, na koncu pa v tretjem krogu lige za prvaka Krko premagala za sedem. Novomeške rivale so premagali, četudi v postavi ni bilo lažje poškodovanih Gregorja Hrovata in Devina Oliverja, še naprej pa manjka tudi Jan Špan. Torej trije člani prve peterke. "Fokus je bil na obrambi. Mi v tem trenutku nismo v taki postavi, da bi lahko igrali na visok rezultat. Cilj je bil, da Krko omejimo na čim manj točk. To nam je v veliki meri uspelo. Pomembna in zaslužena zmaga," je razplet tekme komentiral domači trener Zoran Martič.

Novi član Krke Saša Zagorac, ki je bil z 21 točkami prvi strelec tekme, je priznal, da jim je na koncu nekoliko zmanjkalo energije. Tudi zato, ker so se zaradi po njihovem mnenju pristranskega sojenja, preveč obremenjevali s sodniki in s samim sabo. "Občutek imam, da smo bili celo boljši kot Olimpija, a nam enostavno nam ni bilo dano. Enostavno kriterij ni bil enak," je povedal slovenski reprezentant.

Trener Simon Petrov pa je ob slabem sojenju za poraz okrivil še: "Ko je Olimpija ušla na razliko, smo bili malo preveč nezbrani. Prehitro smo zaključevali napade, oni pa so zadevali trojke iz protinapadov. In razlike nismo več uspeli nadoknaditi."

Kdo derbi doživlja bolj čustveno, ga igra z več motiva. Kako pomembni sta zadnji okrepitvi obeh klubov, Saša Zagorac in Mitch McCarron. Kako je Krka po slabem začetku sezone od božiča naprej zaigrala mnogo bolje in ima z dobrimi igrami v ligi ABA 2 možnosti za preboj v prvo ligo ABA. Te teme bomo obdelali v ponedeljkovi košarkarski oddaji Zicer. Ob 20.00 na Planet 2. Gost v studiu bo direktor košarkarskega kluba Krka, Miro Župevc.
Ne spreglejte