Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 4. 2023,
10.09

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

2

Natisni članek

Eurobasket 2023 Košarkarska zveza Slovenije

Sobota, 15. 4. 2023, 10.09

1 leto

Ambasador EP Goran Dragić: Tudi dekleta si zaslužijo enako podporo kot mi fantje.

Začetek prodaje vstopnic za ženski eurobasket, ki ga gosti tudi Slovenija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

2

Eurobasket 2023

Danes, natanko dva meseca pred začetkom ženskega košarkarskega evropskega prvenstva, ki bo med 15. in 25. junijem v Ljubljani in Tel Avivu, se bo začela uradna prodaja vstopnic. Prve bodo na voljo ob 12.15, že od 15 evrov naprej bodo na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije. Goran Dragić ob tem sporoča, da si tudi dekleta zaslužijo enako podporo kot fantje. "Nenazadnje v svoji odrasli dobi v večini družin podpirajo tri vogale hiše, zato jih je potrebno spodbujati in z obiskom nagraditi tudi času njihove uspešne športne kariere," pravi Dragić, ki je eden od ambasadorjev prvenstva.

Šestnajst sodelujočih reprezentanc 39. izvedbe evropskega prvenstva za košarkarice je razdeljenih v štiri štiričlanske skupine. Dve skupini bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji se bodo igrale v ljubljanskih Stožicah. V Ljubljani bo odigran tudi celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem naprej. Navijači bodo tako v Stožicah videli kar 25 tekem.

Cene od 15 do 25 evrov

Dnevni program v dvorani Stožice bo obsegal štiri tekme. Prva tekma se bo vse dni skupinskega dela začela ob 12.15 uri, druga tekma bo na sporedu ob 15. uri, tretja ob 18. uri in zadnja ob 20.45 uri. Z eno vstopnico si navijači lahko ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni. Zaenkrat bodo na voljo vstopnice za skupinski del prvenstva. Cene vstopnic se, odvisno od izbrane kategorije, gibljejo med 15 in 25 evrov.

Skupina A (Tel Aviv): Črna gora, Latvija, Španija, Grčija
Skupina B (Tel Aviv): Belgija, Italija, Češka, Izrael
Skupina C (Ljubljana): Nemčija, Velika Britanija, SLOVENIJA, Francija
Skupina D (Ljubljana): Turčija, Slovaška, Madžarska, Srbija

"Vstopnice smo cenovno prilagodili z željo po čim večjem obisku vseh tekem, predvsem pa tekem slovenske reprezentance. Veseli smo, da se za paketne nakupe zanimajo tudi druge države," je o začetku prodaje vstopnic dejal direktor prvenstva Emir Haskić.

Dragić: Dekleta si zaslužijo enako podporo kot mi fantje

"Tudi dekleta si zaslužijo enako podporo kot mi fantje. Nenazadnje v svoji odrasli dobi v večini družin podpirajo tri vogale hiše, zato jih je potrebno spodbujati in z obiskom nagraditi tudi času njihove uspešne športne kariere," je dejal eden izmed ambasadorjev prvenstva Goran Dragić.

Slovenke bodo sicer na prvenstvu stare celine zaigrale četrtič zapored. Pred dvema letoma na eurobasketu v Španiji in Franciji so bile desete, naslov prvakinj pa branijo košarkarice Srbije.

Preberite še:

Slovenija : Albanija, slovenska ženska košarkarska reprezentanca Nika Barič
Sportal Nika Barič se je oglasila prvič po izključitvi iz reprezentance

 

Ne spreglejte