SiolNET. Sportal Košarka
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začetek lige NBA 15. decembra?

3

termometer

Komisar košarkarske lige NBA David Stern je 15. decembra pripravljen začeti ligo, v kateri bi odigrali 72 tekem, sedaj pa čaka odgovor igralcev, ki še niso povsem zadovoljni s ponujenimi pogoji.

''Lockout'' v ligi NBA zaradi nestrinjanja igralcev in lastnikov moštev glede delitve dobička bo v naslednjih dneh morda le prekinjen, vendar igralci še niso rekli zadnje besede. Če bodo ponudbo, ki je na mizi zavrnili, pa jih po drugi strani čakajo še precej ostrejši pogoji, ki bi lahko ogrozili celotno sezono, kar seveda ni v interesu nikogar.

Stern odgovor pričakuje v začetku prihodnjega tedna, a je bil pri tem zelo jasen: ''Da ali ne – pogajanj ne bo več. Ne predvidevam in ne napovedujem, kako se bodo odločili predstavniki igralcev, upam le, da se bodo dogodki razvijali v prid temu, da bi se liga začela 15. decembra.''

Predstavnik igralcev Derek Fisher je dejal, da nov predlog še ne rešuje v celoti vseh problemov, ki se jim zdijo sporni, zato se bodo še posvetovali in sporočili, kakšna je njihova odločitev. Stern pa je dodal, da ne pričakuje, da bo igralcem všeč vsak vidik spremenjenega predloga, prav tako pa ni niti lastnikom moštev. Liga je sicer pripravljena na delitev dobička v razmerju 50-50. Sezona z 72 tekmami bi pomenila, da bodo ekipe odigrale le deset tekem manj, čeprav bi bila mesec in pol krajša. V tem primeru bi prišlo tudi do spremembe urnika v končnici.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin