Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 5. 2014,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rašo Nesterović Matjaž Smodiš Jaka Lakovič Erazem Lorbek Boštjan Nachbar

Petek, 16. 5. 2014, 13.06

8 let

Za Nesterovića favoritinja Barcelona, Smodiš privošči Lorbku in Nachbarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izmed šestih slovenskih košarkarjev, ki so do zdaj stali na evropskem prestolu, je tudi Erazem Lorbek. Tega je osvojil z Barcelono, za katero Rašo Nesterović meni, da je favoritinja.

Na zaključnem turnirju evrolige bo imela tudi slovenska košarka dva predstavnika. To sta Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar. Medtem ko je Lorbek s Katalonci ob pomoči Jake Lakoviča leta 2010 postal evropski klubski prvak, pa Nachbarju to do zdaj ni uspelo. Je bil pa pred 12 leti v Bologni v finalu z Benettonom.

Najboljši pri osvajanju najbolj žlahtne evropske klubske lovorike je Matjaž Smodiš. Leta 2001 je z Virtusom iz Bologne prvič postal prvak, v letih 2006 in 2008 pa igral pomembno vlogo še pri CSKA iz Moskve. Tudi takrat je CSKA vodil Ettore Messina. Pred zaključnim turnirjem v Milanu pa je Smoki dejal: "Zame je favorit Real Madrid, navijam za CSKA, privoščim pa Lorbku in Nachbarju," je zaupal Smodiš.

Ob Smodišu je tudi Nesterović naslov prvaka osvojil z Virtusom iz Bologne. Vendar pred 16 leti, takrat še kot mladenič, ki je v Italijo odšel iz Olimpije. "Super spomine imam. To je najpomembnejša lovorika v Evropi. Takrat smo v finalu premagali AEK. Glede tega turnirja pa je zame favoritinja Barcelona. Na začetku sezone so imeli poškodbe, tudi forma ni bila najboljša, vendar zdaj, ko se začne zares, pa so na pravi ravni. Imajo največ možnosti, obračun proti Real Madridu pa je nekakšno finale pred finalom. Lahko pa zmagajo vsi, saj Olympiacos dvakrat ni bil med favoriti, pa je zmagal," je za Sportal dejal Nesterović.

Ob omenjenih se z naslovom evropskega klubskega prvaka lahko pohvalita še Jure Zdovc z Limogesom in Sani Bečirović s Panathinaikosom.

Ne spreglejte