Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2024,
20.10

Osveženo pred

2 dneva, 1 ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

hrvaška košarkarska reprezentanca Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre Luka Dončić Luka Dončić Slovenska košarkarska reprezentanca

Ponedeljek, 1. 7. 2024, 20.10

2 dneva, 1 ura

Luka Dončić pred začetkom olimpijskih kvalifikacij

Za Dončića štejejo samo OI: Nič drugega nas ne bo zadovoljilo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Luka Dončić, slovenska košarkarska reprezentanca | Luka Dončić | Foto www.alesfevzer.com

Luka Dončić

Foto: www.alesfevzer.com

"Vsi vemo, po kaj smo prišli v Pirej, to so olimpijske igre, nič drugega nas ne bo zadovoljilo," je pred ponedeljkovim treningom v Pireju dejal kapetan slovenske košarkarske reprezentance Luka Dončić. V torek olimpijske kvalifikacije začenjajo s tekmo proti Hrvaški. "Prva naloga ne bo lahka, saj ima Hrvaška nekaj izvrstnih igralcev."

Aleksander Sekulić Luka Dončić Slovenija : Venezuela
Sportal Slovenski selektor poudaril, kaj ga pri Hrvaški najbolj preseneča #video

Le še en dan loči slovensko košarkarsko reprezentanco od uvodnega nastopa na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju. Pred tekmo s Hrvaško je Luka Dončić dobro razpoložen in prepričan v zmago.  "Tukaj v Pireju smo opravili dva treninga, za mano je prijateljska tekma v Stožicah z Brazilijo, tako da se počasi privajam na vrnitev pod evropske koše. Vendarle je nekaj razlik, žoga je drugačna, trojka je bližje, pa tudi določena pravila se razlikujejo," je povedal najboljši strelec rednega dela lige NBA.

Dončić je jasen, kaj šteje

"Vsi vemo, po kaj smo prišli v Pirej, to so olimpijske igre, nič drugega nas ne bo zadovoljilo," je nadaljeval Dončić. Na olimpijske igre v Pariz se bo uvrstila le prvouvrščena ekipa s turnirja. "Prva naloga ne bo lahka, saj ima Hrvaška nekaj izvrstnih posameznikov, ki jih dobro poznamo. Mario Hezonja iz Real Madrida, Dario Šarić in Ivica Zubac iz lige NBA so njihova glavna orožja. Ključno bo ustaviti omenjeno trojico, seveda pa ne smemo pozabiti niti na ostale igralce Hrvaške. Želimo zmagati, saj je vsaka tekma pomembna."

Naj se ponovi Kaunas

Luka Dončić, slovenska košarkarska reprezentanca | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Po torkovem dvoboju Slovenijo v četrtek v skupinskem delu čaka še obračun z Novo Zelandijo, v primeru uvrstitve v polfinale pa Grčija, Dominikanska republika ali Egipt. Kapetan Slovenije priznava, da mu misli že uhajajo proti dvoboju z Grčijo, kar naj bi bil finale turnirja v Pireju po mnenju košarkarskih strokovnjakov in tudi lestvice Fibe poudarja pa, da je treba razmišljati kratkoročno in iti tekmo po tekmo. "Spominjam se tiste tekme iz Kaunasa v kvalifikacijah za prejšnje olimpijske igre. Igrali smo pred nabito polno dvorano Litovcev in zmagali. Lepo bi bilo to ponoviti v tej dvorani pred glasno grško publiko. A do tedaj nas čaka dolga pot. Razmišljati moramo le o naslednji tekmi, najprej Hrvaška, nato Nova Zelandija, potem pa bomo videli," meni Dončić.

Luka Dončić o Hrvaški:

Slovenija bo v Pireju nastopila z osmimi igralci, ki so igrali tudi v Kaunasu. Poleg Mihe Cerkvenika, Leona Stergarja in Luke Ščuke je novinec tudi naturalizirani Američan Josh Nebo, ki je nadomestil Mika Tobeyja. "Čeprav sem Miku že pisal, bi se mu rad še enkrat zahvalil za vse, kar je naredil za slovensko reprezentanco. Z njim smo se uvrstili na olimpijske igre. Tudi Josh je super dečko, ki se je hitro vklopil v ekipo in sistem dela," je dejal Dončić in pristavil: "Vzdušje v ekipi je odlično. Igralci se veliko družimo, zabavamo, predvsem pa komaj čakamo, da se začne zares in da pokažemo svojo moč."

Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić izbral dvanajsterico za olimpijske kvalifikacije #video
Rado Trifunović
Sportal Rado Trifunović ob koncu posebne zgodbe postavil končno ločilo
Sean Sweeney Luka Dončić
Sportal Nova ameriška moč v slovenski reprezentanci
Ne spreglejte