Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
1. 8. 2014,
14.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija Angola Jure Zdovc Zoran Dragić

Petek, 1. 8. 2014, 14.18

7 let, 12 mesecev

Z. Dragić: Poraz proti B reprezentanci Rusije nam je dal misliti

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaga nad Angolci je slovenske košarkarje vrnila na zmagovalna pota. Selektor Jure Zdovc je bil zadovoljen predvsem s prvim polčasom, Zoran Dragić pa z motivacijo in pravim pristopom.

Slovenija je imela na drugi tekmi na Kitajskem proti Angoli resnejši pristop kot dan prej proti Rusom in hitro strla nasprotnika. Slovenska obramba je afriške prvake omejile le na 22 doseženih točk, prisilila pa jih je še v 14 izgubljenih žog, medtem ko so sami izgubili le dve. "Prvi polčas je bil dober, obramba na nivoju z nekaj napakami, ki se ponavljajo," je bil s prvim polčasom proti Angoli zadovoljen selektor Jure Zdovc.

Nekoliko manj je bil zadovoljen z drugim polčasom oziroma zadnjo četrtino, ko je Slovencem popustila zbranost in so žoge vse bolj bežale iz rok, poslabšal pa se je tudi met. "Vodili smo za 30 točk, a če se napake ponavljajo, je treba nanje opozoriti. Priložnost v igri sem dal vsem, saj časa za trening ni, želim ohraniti igralce v ritmu. Na srečo smo to lahko naredili, igralci niso dopuščali nasprotniku dihati in s tega stališča moram biti zadovoljen," je še dejal Zdovc po četrti zmagi na peti pripravljalni tekmi.

Z. Dragić zadovoljen s pravim pristopom

Napadalno je bil izredno razpoložen Zoran Dragić, ki je v prvih dvajsetih minutah dosegel kar 16 točk (tekmo je končal pri 19). "Včeraj smo izgubili tekmo proti B-reprezentanci Rusije, kar nam je dalo misliti, danes pa smo pokazali svoj pravi obraz in česa smo zmožni. Nikogar ne smemo podcenjevati, igrati moramo obrambo in upam, da bomo tudi jutri pokazali enako," se je mlajši Dragić razveselil drugačnega pristopa kot proti Rusom, ki so Slovencem z drugo postavo dali lekcijo.

"Danes smo bili vsi motivirani, pripravljeni na nasprotnika, prikazali dobro obrambo, tekli v napad in odprli igro, kot si samo želimo," je bil, tako kot selektor, Dragić zadovoljen z obrambo proti Angolcem, ki bodo slovenski nasprotnik tudi na svetovnem prvenstvu.

V soboto slovenske košarkarje čaka še dvoboj s Kitajsko.

Ne spreglejte