Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
30. 11. 2012,
7.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Močnik Luka Rupnik

Petek, 30. 11. 2012, 7.56

8 let

Waters ne bi smel odžirati minut Močniku in Rupniku

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S požrtvovalno igro so se košarkarji Olimpije dobro upirali favoriziranemu Panathinaikosu na gostovanju v Atenah. Voz so vlekli slovenski igralci. Dominic Waters bi moral imeti vse manj prostora.

Pri zaostanku s 70:74 je imela oslabljena Union Olimpija (Dylan Page zaradi poškodbe ni igral) celo priložnost, da bi Panathinaikosu v zaključku še bolj stopila na žulj, vendar na žalost projektil Klemna Prepeliča od daleč ni našel želene poti v koš. Kljub porazu z 72:80 so košarkarji Olimpije navdušili s požrtvovalno igro.

In pri dveh lovljenjih zaostanka so imeli v večini glavno besedo slovenski košarkarji. Pri 14:29 jim je pomagal še Salin, ob njem pa so bili v drugi četrtini razpoloženi Jan Močnik, Dino Murić in Alen Omić, ki so pred glavnim odmorom približali moštvi na vsega dve točki razlike (33:35). Naslednja vrnitev je sledila po na videz neulovljivem vodstvu Panathinaikosa v 28. minuti s 60:43. Na krilih Klemna Prepeliča in njegovih treh trojk se je Olimpija približala na vsega 70:74, nato pa je Ljubljančanom zmanjkalo moči.

Navijači Olimpije ob tem niso mogli zameriti slovenskim košarkarjem, ki so se borili, bolj pa bodejo v oči slabše predstave prvega organizatorja igre, 26-letnega Dominica Watersa. Videti je, da Američan odžira minute bistveno cenejšima Janu Močniku in Luki Rupniku. Slednji prave priložnosti še ni dobil v dresu Olimpije. Nekoliko nerazumljiv je tudi pogled Watersa na košarko v vlogi organizatorja igre. Za tekmečev koš je praktično nenevaren, njegov odgovor, zakaj ne pogleda večkrat proti košu, pa je v razigravanju moštva. Dokler ne bo spremenil takšnega razmišljanja, si večje veljave ne bo ustvaril. Jasno pa je, da je že nekoliko starejšega košarkarja težje priučiti takšnih miselnih sprememb. V dozdajšnjem poteku sezone je vrgel v evroligi in ligi ABA vsega štiri trojke – njegovo povprečje točk se ustavi v obeh tekmovanjih pri številkah 2,8 in 4. V regionalni ligi ima celo stoodstotni izkupiček za tri točke (1:1), v elitnem evropskem tekmovanju pa je še vedno pri številki 0 (0:3). Njegove 4 podaje v evroligi in 3,1 v ligi ABA pa tudi niso hvale vredne, zaradi katerih bi si prislužil takšno prednost pred slovenskima košarkarjema, ki imata več energije, obenem pa sta bistveno bolje zapisana pri navijačih Olimpije.

Tudi drugi organizator igre Teemu Rannikko ni na ravni, ki bi jo pričakovali, vendar se Fincu pozna, da njegovo telo ni stoodstotno pripravljeno, saj je imel poleti težave s kolenom. Dejstvo pa je, da mora Olimpija celotno pozornost od zdaj naprej preusmeriti povsem na ligo ABA, pa čeprav sta še dva kroga do konca evrolige. Trenutno so zeleno-beli na vsega devetem mestu in zaostajajo za mesti, ki peljejo v evropska tekmovanja za prihodnjo sezono. Evroliga bo težko dosegljiva, nastop v Eurocupu pa si bodo morali priboriti ob bistveno bolj učinkovitem nadaljevanju sezone. V zadnjih šestih tekmah je pod težo Olimpije padel le novinec iz Madžarske Szolnoki. Vprašanje pa je, kaj bo prinesel konec uvodnega dela evrolige, ko se bo znova odprla tržnica in se bodo na seznamu želja tujih klubov znašli tudi nekateri košarkarji Olimpije, ki so v evropskem tekmovanju igrali na visoki ravni.

Ne spreglejte