Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
23. 7. 2019,
8.49

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

Natisni članek

Tim Duncan San Antonio Spurs Gregg Popovich Liga NBA

Torek, 23. 7. 2019, 8.49

4 leta, 9 mesecev

TIM DUNCAN

Vrnitev legende in zgražanje zaradi naznanila

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13
Tim Duncan | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Tri leta po igralski upokojitvi bo Tim Ducan sedel na klop teksaškega poklicnega moštva San Antonio Spurs, kjer bo eden od pomočnikov Gregga Popovicha.

Nemalo spletnega prahu je v ponedeljek dvignilo sporočilo za javnost SA Spurs z naznanilom dveh trenerskih okrepitev. Tudi košarkarskim poznavalcem je šlo v nos, da so nekdanji prvaki v svojem zapisu zelo skopo sporočili, da bosta štab okrepila Will Hardy in Tim Duncan. Za zgražanje je poskrbelo predvsem dejstvo, da je klub na tako skromen in za številne podcenjujoč način naznanil vrnitev ene od klubskih legend. "Značilno podcenjevanje Ostrog. Will Hardy in nek drug fant," je sporočilo za javnost komentiral Ira Winderman, eden od bolj cenjenih poznavalcev lige NBA.

Vrnitev usluge

"Primerno je, da mi, potem ko sem mu 19 let služil kot pomočnik, vrne uslugo," pa je v svojem slikovitem slogu Duncana v svojih vrstah pozdravil legendarni 70-letni trener Gregg Popovich, ki San Antonio Spurs vodil že vse od leta 1996, pred tem (1988-1992) pa je bil tudi pomočnik. Moštvo je kar petkrat popeljal do naslova prvaka lige NBA, vselej pa je bil eden od stebrov igre prav 211 centimetrov visoki center z Deviških otokov, ki je sicer na reprezentančni ravni branil barve ZDA.

V San Antoniu so decembra upokojili njegov dres s številko 21. | Foto: Getty Images V San Antoniu so decembra upokojili njegov dres s številko 21. Foto: Getty Images

Zvestoba

Tim Duncam je sicer vso svojo kariero obarval v črno-bele barve SA Spurs, kjer sta bila med drugim njegova soigralca tudi slovenska reprezentanta Beno Udrih in Rašo Nesterović. Zanj je bil usoden nabor leta 1997, ko ga je kot prvega izbral prav San Antonio. Že leto pozneje je bil novinec leta, še eno leto pozneje pa prvič prvak. Tedaj še v družbi legendarnega Davida Robinsona. Skupno je v ligi NBA odigral 19 sezon. Vse za SA Spurs. Ob petih prstanih je bil trikrat MVP finala, dvakrat najkoristnejši igralec rednega dela lige, zbral pa je še 15 nastopov na tekmah zvezd. Zdaj se je vrnil – domov.

Becky Hammon | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Kandidatka za prvo trenerko v ligi NBA?

Pri SA Spurs, kjer je kot eden od pomočnikov še pred kratkim služboval tudi Ettore Messina (po novem trener Milana), se lahko pohvalijo tudi z eno od najbolj uveljavljenih trenerk. To je Becky Hammon, sicer nekdaj uveljavljena košarkarica, ki je branila ruske barve. Hammonova je sicer članica strokovnega štaba Ostrog vse od leta 2014. Popovich večkrat poudarja njeno košarkarsko inteligenco, zato ji je že leta 2015 prvič namenil tudi posebno čast. Zaupal ji je namreč celo taktirko glavne trenerke SA Spurs v poletni NBA-ligi v Las Vegasu. Prav v njej številni vidijo prvo glavno žensko trenerko v ligi NBA.
James Harden
Sportal Nova odpoved SP: na Kitajsko tudi brez Hardna
Gašper Vidmar
Sportal Vidmar ostaja v Benetkah
Ne spreglejte