Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
19. 10. 2014,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Partizan zmaga Aleš Pipan Duško Vujošević

Nedelja, 19. 10. 2014, 20.54

8 let

Vrhunska predstava Olimpije, stoječe ovacije, jezni Vujošević

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaga Olimpije nad Partizanom je bila praktično za v učbenike. Beograjski velikan je bil povsem nemočen proti razigranim Ljubljančanom, ki so zadeli skoraj vse - tudi nemogoče.

Zmaga z 29 točkami razlike (87:58), izjemen odstotek meta za tri točke (13/24), velikih osem blokad – šest v režiji Mirze Begića –, neverjeten koš razpoloženega Blaža Mahkovica (19 točk) ob reševanju žoge pri avtu, vseh 12 košarkarjev med strelci, dobra obramba, stoječe ovacije v zadnjih dveh minutah … Vse to in še kaj je lahko približno 4.000 gledalcev videlo v derbiju kroga lige ABA med Olimpijo in Partizanom. Imeli so razlog za zadovoljstvo.

Beograjčani kot najtrofejnejši klub regionalnega tekmovanja so bili povsem nemočni. Res je, da so igrali v okrnjeni zasedbi, a to ni razlog, da bi se zmanjšala pomembnost zmage ljubljanskega moštva. Ne zgodi se vsak dan, da dobesedno povoziš tekmeca, kot je Partizan, ki mu s 17 točkami ni mogel pomagati niti slovenski reprezentant Edo Murić.

Nekoliko so se bali težkega razporeda, a opravili test z odliko

Izbranci Aleša Pipana so odlično začeli sezono. Nekaj negotovosti je bilo pred začetkom, saj so imeli v prvih štirih krogih za nasprotnike vse štiri predstavnike zadnjega zaključnega turnirja lige ABA. Premagali so kar tri (Cibona, Cedevita in Partizan), klonili pa le pred Crveno zvezdo. Za prikazano si zaslužijo vse čestitke, pomembno pa bo, kot poudarja tudi prvi mož stroke, da bodo prav tako zmagovali ob koncu sezone.

"Nimam veliko povedati. Nocoj smo bili boljši v vseh elementih košarkarske igre. Pokazali smo, kako moramo odigrati tekme v ligi ABA. Z agresivno obrambo nismo pustili Partizanu, da bi razvil igro. Zaprli smo mu pot do koša. Na začetku je bila v napadu rahla nervoza. Ko smo ukradli nekaj žog, zaigrali še hitreje in je tudi žoga hitreje krožila, smo se sprostili. Zasluženo smo premagali Partizan. Čim prej moramo pozabiti," je bil jasno zadovoljen Pipan, ki pa bo moral igralce hitro spustiti na trdna tla, saj bodo že v sredo pred praznimi tribunami v Eurocupu igrali proti enemu od favoritov tega tekmovanja, Himkiju.

"Čestitam Olimpiji, ki je prikazala boljšo igro. Dobili smo kar osem blokad. V Begiću in Omiću ima dva visoka košarkarja, ki sta kot korektorja v obrambi. Košarka je igra, v kateri ne sme biti niti ena minuta prazna. Mi smo igrali vsega 15 minut. Zelo sem jezen na igralce. V tem trenutku – nismo sicer popolni – nismo na ravni prejšnjih sezon. Tudi po karakterju nismo na takšni ravni," pa ni skrival razočaranja priznani trener Partizana Duško Vujošević.

Ne spreglejte