Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2023,
11.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

Evroliga Chus Mateo Real Madrid Anthony Randolph

Sreda, 29. 3. 2023, 11.10

1 leto

Vrača se Anthony Randolph

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57
Anthony Randolph | Anthony Randolph je nared za vrnitev na parket. | Foto Guliverimage

Anthony Randolph je nared za vrnitev na parket.

Foto: Guliverimage

Nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph se po težki poškodbi, ko si je junija lani strgal križno vez, vrača na parket. 33-letni izkušeni košarkar Real Madrida bi se lahko pod koše vrnil že v nedeljo v španskem prvenstvu, ko se bo Real pomeril z Granado.

Zadnja leta Anthonyju Randolphu niso prizanesla. Najprej si je strgal ligamente v prstu na levi roki, decembra 2020 je bil po strgani Ahilovi tetivi kar leto dni odsoten s parketa, le šest mesecev po vrnitvi pa si je na prvi tekmi finala španske ACB lige proti Barceloni strgal še križno vez, potem ko mu je ob stiku z Nikolo Mirotićem grdo obrnilo koleno. Zatem je prestal operacijo in začel dolgotrajno rehabilitacijo, ki naj bi bila zdaj končana.

Izkušeni košarkar, ki je bil leta 2017 eden najpomembnejših členov slovenske izbrane vrste ob osvojitvi zlatega odličja na evropskem prvenstvu, se je po poškodbi avgusta ustavil tudi v Sloveniji, ko si je v družbi družine in nekaterih nekdanjih soigralcev v Stožicah ogledal obračun Slovenije in Srbije. "Počutim se v redu, dobro okrevam. V bistvu rehabilitacija poteka hitreje, kot smo mislili, in vem, da se bom tudi tokrat vrnil še močnejši," nam je takrat v pogovoru zaupal košarkar s slovenskim potnim listom, ki je naposled le dočakal zeleno luč za vrnitev na parket.

Avgusta ob vrnitvi v Slovenijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Avgusta ob vrnitvi v Slovenijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kot je španskim novinarjem povedal trener Reala Chus Mateo, bi lahko Randolph na parket stopil že v nedeljo, ko Real v španskem prvenstvu čaka obračun z Granado. "Anthony je košarkar, ki nam je v zadnjih letih dal ogromno in si zasluži vrnitev na igrišča pred domačimi navijači," je dejal Mateo.

Randolph od leta 2016 nosi dres Reala, za katerega je odigral 303 tekme. Leta 2018 je z ekipo, katere del je bil tudi Luka Dončić, osvojil naslov prvaka v evroligi, trikrat se je veselil tudi naslova v španskem državnem prvenstvu.

Preberite še:

Mike Tobey evroliga Barcelona
Sportal Barcelona strla odpor Partizana, Valencia brez Prepeliča nemočna v Beogradu
Mike Tobey Barcelona
Sportal Odlična partija Tobeyja, Partizan vse bliže končnici
P.J. Washington
Sportal Oklahoma nepričakovano izgubila, kar pa ustreza Dončiću in soigralcem
Ne spreglejte