Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
25. 9. 2013,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dragiša Drobnjak Aleš Pipan Nebojša Joksimović

Sreda, 25. 9. 2013, 15.44

8 let

Video: Olimpija pred sezono zagotavlja: Tožb ne bo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še teden dni priprav in s superpokalom se bo začela košarkarska sezona. Olimpija nadaljuje s sanacijo, zagotavlja, da tožb igralcev ne bo, v še večji meri pa se bo oprla na vzgojo igralcev.

Poudarek na delu z mladimi je bil cilj, ki smo ga slišali že na več predstavitvah ob začetkih sezon. Merilo tega prizadevanja pa je prehod in uveljavljanje igralcev pri članih ter delno tudi prodaja igralcev, čeprav gre za "polidzdelke", ki so bili v Olimpiji le sezono ali dve. Resnici na ljubo je Ljubljančanom letos uspela serija takšnih prodaj. Na boljše (beri: bogatejše) so se podali Aaron Baynes, Emir Sulejmanović, Jaka Blažič in Klemen Prepelič, kar utegne biti znanilec klubske pomladi. A pot je še dolga. "O dolgu ne bom govoril nič, ker sem vse povedal na skupščini pred nekaj meseci. Olimpija bo nadaljevala sanacijo, lahko povem, da v tej sezoni ne bo BAT-a (arbitražno sodišče, ki blokira prestope igralcev, če klub zaradi neizpolnjenih obveznosti tožijo nekdanji ali aktualni košarkarji, op. a.). Vsi igralci so registrirani in lahko mirno igrajo," je zagotovil predsednik Jani Möderndorfer, ki se je zahvalil Košarkarski zvezi Slovenije za dobro organiziran EuroBasket, od katerega bodo predvidoma imeli korist tudi ali pa predvsem klubi: "Vse se začne pri mladih in konča pri članih." Olimpija si želi domačih lovorik, čim višje v ligi ABA, po možnosti na zaključni turnir, EuroCup pa ne bo na vrhu prioritet.

Novincev je osem, med njimi tudi stari znanec Dragiša Drobnjak, ki je zaradi svojih izkušenj in povezovalnega značaja nemudoma dobil vlogo kapetana. "Počaščen sem, da sem kapetan v tako velikem klubu, kot je Olimpija. Moja vloga je, da mlade priganjam k ciljem, ki smo si jih zastavili. Glavni cilj, tako gledam jaz osebno, je vrnitev naslova državnega prvaka v Ljubljano. Štiri leta brez naslova je predolga doba za takšen klub. Ob tem seveda ne podcenjujem drugih tekmovanj. Vsako tekmo bomo šli na zmago. Nimamo velikih zvezdnikov. Upamo, da nas bodo gledalci podpirali v dobrem in slabem. Samo s trdim delom bomo izpolnili cilje," je dejal 35-letni Drole, ki je kot zadnji podpisal pogodbo, čeprav s klubom vadi že od začetka priprav.

Trener Aleš Pipan je tudi med novinci in je naposled le prijel za vajeti kluba, za katerega je nekoč tudi igral. Čeprav je bil v pripravljalnem obdobju in med evropskim prvenstvom večinoma z makedonsko reprezentanco, je potrdil, da so priprave potekale povsem v skladu z načrti: "Čaka nas še zadnji teden priprav, ko bomo popravljali malenkosti. Osnovna pozornost bo namenjena ligi ABA, kjer se želimo po možnosti uvrstiti na zaključni turnir. Seveda ne bomo zanemarjali EuroCupa, kjer pa še ne poznamo tekmecev. Olimpija mora imeti vselej visoke cilje. Ekipa je delovna, fantje so že na pripravah pokazali pravi značaj. Šli bomo od tekme do tekme, vsako na zmago. Želimo igrati všečno. Tako, da bodo gledalci videli, da se fantje trudijo, ne glede na to, da jim bo kdaj spodrsnilo."

Ne spreglejte