Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Božidar Maljković Phoenix Suns

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 14.59

8 let

VIDEO: Dragić delal s trenerjem Phoenixa, Brodnik se poslavlja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub dvema zmagama proti Ukrajini in Makedoniji kipečega zadovoljstva v slovenski reprezentanci ni. Selektor Božidar Maljković se dobro zaveda, da prihajajo še precej večji izzivi.

Božidar Maljković čaka na vrnitev kapetana Jake Lakoviča, ki mu hrbet še ni dopuščal popolne obremenitve. "Tudi če bi izgubili, bi vedel, kaj naj delam. Veliko moramo še opraviti. Načeloma dobro treniramo, ampak še vedno nismo popolni. Jaka Lakovič se po zadnjih podatkih počuti bolje. Rešili bomo težave in se osredotočili na delo. Na prihodnjem turnirju nas čakajo ekipe, ki so mnogo kakovostnejše kot Ukrajina in Makedonija, in sicer Srbija, Turčija in Latvija," je po srečanju z Makedonijo razlagal Beograjčan, ki ga čaka drugo veliko tekmovanje s slovensko reprezentanco. Proti Vladu Ilievskemu in druščini je Slovenija nastopila brez Gorana Dragića, ki je proti Ukrajini deloval kot pravi vodja na vseh ravneh: "Prišel je njegov osebni trener iz Phoenixa. Klub nas je zaprosil, da bi lahko nekaj časa skupaj delala. Zato smo trenirali na Ježici, on pa v Domžalah. Tako Dragić kot Phoenix sta do nas zelo fer. Spoznal sem direktorja in mislim, da je treba te odnose negovati. Računam, da bo Goran v Phoenixu tri ali štiri leta. Poleg tega ga nisem dal v ekipo tudi zaradi njegovih treh šivov, saj bi stanje vročina lahko poslabšala. Najhuje je namreč v garderobi."

Maljković je pohvalil zavzetost v drugem polčasu – v zadnji četrtini je slovenska obramba dobila zgolj točko – priznal pa je težave na položaju organizatorja igre, kjer je igral tudi Klemen Prepelič, do katerega pa je bil selektor prizanesljiv. "On je strelec, ki nima rad, da je žoga mokra. 'Mali' trenira in igra resno. Dobil je novi klub, se umiril. Mora napredovati. Slovenska košarka mora računati na mladino, ki smo jo selekcionirali pred dvema letoma. Morajo delati. Jaka Brodnik nas zapušča. Povedal sem mu, da sem zelo zadovoljen s tem, kako je igral v končnici prvenstva. Tega zelo dobro spremljam. Velikokrat obiščem Slovenijo, četudi tega nihče ne ve. Na Brodnika računamo v prihodnje. Nato pa bomo videli, kako bo s treningom," je Maljković hkrati oznanil novico o odhodu krilnega košarkarja, ki jo je bilo mogoče slutiti. Brodnik namreč ni bil v ekipi niti na prvi niti na drugi tekmi.

Ne spreglejte