Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Natisni članek

kvalifikacije za svetovno prvenstvo Košarkarska zveza Slovenije Rado Trifunović Alen Omić Gašper Vidmar

Torek, 7. 11. 2017, 15.35

6 let, 5 mesecev

Kdo bo igral v kvalifikacijah za SP 2019?

Vesela novica: Vidmar se vrača v reprezentanco!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Gašper Vidmar_vroce | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović bo lahko v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo računal tudi na Gašperja Vidmarja. Prvi center slovenske zasedbe, ki je na letošnjem EuroBasketu osvojila zlato medaljo, tako še ne bo končal reprezentančne poti. Znano je tudi, da v kvalifikacijah za SP 2019 ne bo sodeloval Alen Omić.

Ljubitelji košarke že nestrpno odštevajo dneve do začetka kvalifikacijskega ciklusa, v katerem bo aktualna evropska prvakinja Slovenija iskala pot do nastopa na novem velikem tekmovanju, SP 2019. 

Novi selektor Rado Trifunović se je znašel pred odgovorno nalogo, saj je po koncu EuroBasketa nekaj košarkarjev namignilo, da končujejo reprezentančno kariero, obenem pa se je znašel v dodatnih težavah zaradi prekrivanja tekmovalnih urnikov kvalifikacijskih dvobojev s košarkarsko evroligo.

Dokazal je, da je velik domoljub

Rado Trifunović je letos na EuroBasketu pomagal selektorju Igorju Kokoškovu. | Foto: Vid Ponikvar Rado Trifunović je letos na EuroBasketu pomagal selektorju Igorju Kokoškovu. Foto: Vid Ponikvar V torek dopoldan ga je v dobro voljo spravil 30-letni Gašper Vidmar. Eden izmed nedavnih junakov letošnjega EuroBasketa v Istanbulu je potrdil svoj nastop v kvalifikacijah. 

"Spoštujem odločitev Gašperja Vidmarja. V zadnjih tednih sva bila veliko v stiku in resnično me veseli, da ostaja del reprezentance. Gre za odličnega košarkarja in izjemno osebnost. Dokazal je, da je velik domoljub in si zasluži vse spoštovanje. Poleg igralskih kakovosti bo Gašper v veliko pomoč pri vzgoji mladih košarkarjev, ki bodo v prihodnjih letih nosilci naše izbrane vrste," ni skrival zadovoljstva selektor. Vidmar je po koncu evropskega prvenstva v Istanbulu razmišljal o koncu reprezentančne poti, a se je na srečo slovenskih ljubiteljev košarke premislil.

Omić ne bo sodeloval z reprezentanco

Alen Omić ne bo nosil slovenskega dresa v kvalifikacijah za SP 2019. | Foto: Vid Ponikvar Alen Omić ne bo nosil slovenskega dresa v kvalifikacijah za SP 2019. Foto: Vid Ponikvar Pod košem bo tako vloga prvega centra zaupana košarkarju turškega Banvita, ki v kvalifikacijah ne bo sodeloval z Alenom Omićem. Z Alenom je bil v preteklih treh tednih ves čas v stiku.

''Ves čas sva se pogovarjala odkrito. Alena zelo spoštujem kot košarkarja, saj sem z njim sodeloval že na klubski in reprezentančni sceni. Glede na to, da mu zaenkrat ne moremo obljubiti konstantnega sodelovanja v kvalifikacijskih oknih, ne želimo izpasti nepošteni, smo se odločili, da Omić zaenkrat ne bo sodeloval z izbrano vrsto. Upam, da se bo v bodoče, ko mu bomo lahko zagotovili konstantno sodelovanje, odzval našemu povabilu. Alen je košarkar, pred katerim je lepa prihodnost in seveda bom ostal v stiku z njim," je pojasnil Trifunović, ki orjaku iz BiH s slovenskim potnim listom ni mogel zagotoviti konstantnega sodelovanja.

Prva tekma čez 17 dni

Košarkarji Slovenije bodo prvo kvalifikacijsko tekmo za SP 2019 odigrali 24. novembra proti Belorusiji, dva dni pozneje pa jih čaka zahtevno gostovanje v Španiji. S prirpravami bodo začeli teden dni pred uvodnim srečanjem.

Ne spreglejte