Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
16.08

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Danny Green Dino Murić Union Olimpija

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 16.08

4 leta

Velikokrat je šel prej spat, jedel posebno hrano, zdaj je prvak lige NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Velika zmagovalca košarkarske lige NBA sta v noči na ponedeljek postala tudi nekdanja košarkarja Uniona Olimpije. Dino Murić je o Aronu Baynesu in Dannyju Greenu povedal le spodbudne besede.

San Antonio Spurs so dobesedno pometli z Miamijem na čelu z Lebronom Jamesom v finalu lige NBA in se mu oddolžili za nesrečen poraz izpred leta dni. Delež k novi zvezdici sta prispevala tudi Danny Green in Aron Baynes, ki ju slovenska publika zelo dobro pozna.

Oba sta bila namreč pred leti člana Uniona Olimpije. Green (9,1 točke in 3,4 skoka na tekmo v tej sezoni) je nosil zeleno-beli dres v obdobju "lockouta" v ligi NBA leta 2011, Baynes (3 točke in 2,7 skoka) pa je igral v Stožicah v sezoni 2012/13.

Zelo dobro ju je poznal Dino Murić, nekdanjima soigralcema je namenil lepe besede: "Oba sta bila velika delavca. Ogromno sta delala. Vidi se, da ju je Gregg Popovich dobro opazil. Vedno sta poslušala trenerja. Zasluženo sta se veselila naslova. Vesel sem za njiju. Oba sta imela pomembno vlogo v Olimpiji, ta je bila dobra postojanka pred nadaljnjo kariero. Bila sta glavna igralca. Green je 'lockout' v ligi NBA izkoristil za dobro pripravo pod vodstvom Saša Filipovskega. Nato je prišel v ligo NBA dobro pripravljen, kar se je poznalo pri njegovih igrah."

Spregovoril je tudi o ritualih Avstralca Baynesa, zanj je bila prav Olimpija odskočna deska za odhod onkraj Atlantika. San Antonio je takrat Olimpiji plačal približno 300 tisoč evrov: "Baynes je imel svoje rituale. Sicer sem se več družil z Greenom, z Baynesom pa sva bila velikokrat skupaj v sobi. Velikokrat je šel prej spat, jedel je posebno hrano. Težke prehrane ni bilo na njegovem jedilniku, prav tako ne sladkarij, mogoče kdaj po tekmi … Bil je super soigralec in vse najboljše mu želim tudi v prihodnje."

Nekoliko težje delo je imel v Ljubljani Green, ki je moral v igri ustvarjati prostor, česar mu ob plejadi odličnih košarkarjev v San Antoniu ni treba početi. Tam izkoristijo njegov dober občutek za met z razdalje: "Danny je nosil ekipo. Bil je eden od glavnih igralcev. Oba z Baynesom sta zapustila klub sredi sezone. Ne moremo ju primerjati v igri, saj je igral Baynes znotraj rakete, Green pa je ostrostrelec. Našel je svojo vlogo v ligi NBA in dobro deluje," je o Greenu še dejal starejši od bratov Murić, ki je letos navijal za San Antonio. "Lani je San Antonio nesrečno izgubil, zdaj pa se je šampionsko dvignil. Vidi se, da je dobra ekipa. Pometel je z Miamijem, pri katerem je vse slonelo na Jamesu, pri Spurs pa žoga noro kroži. Nikdar ne veš, kdo bo najboljši strelec. San Antonio igra najlepšo košarko."

Ne spreglejte