Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 9. 2021,
20.13

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Anglija Liga NBA cepljenje COVID-19

Sreda, 29. 9. 2021, 20.13

1 leto, 2 meseca

covid 19

V ligi NBA težave za necepljene, v Angliji nagrade za cepljene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
covid Avstrija cepljenje | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je danes v izjavi za javnost zapisalo, da igralcev ne more prisiliti v cepljenje, po drugi strani pa necepljeni košarkarji ne bodo plačani za izpuščene tekme v mestih, kjer zaradi obstoječih ukrepov ne bodo mogli igrati.

"Vsak igralec, ki ne bo zadostil lokalnim predpisom ter ukrepom glede cepljenja, ne bo plačan v primeru izpuščenih tekem," je dejal vodja oddelka za komunikacije lige NBA Mike Bass.

Združenje košarkarjev lige NBA (NBAPA) ni podprlo predloga vodstva lige o obveznem cepljenju, bodo pa morali necepljeni igralci upoštevati strožje protokole obnašanja med sezono najmočnejše košarkarske lige.

Lokalni ukrepi za zdaj vplivajo na tri franšize

Ta pa na drugi strani nima pristojnosti, da bi narekovala lokalnim oblastem, komu lahko prepovedo udejstvovanje na tekmah. Necepljeni igralci domačih klubov bodo morali tako izpustiti polovico tekem rednega dela sezone v New Yorku in San Franciscu. Bodo pa lahko košarkarji gostujočih moštev, ki niso cepljeni, ob upoštevanju obstoječih ukrepov igrali v dvoranah v New Yorku in San Franciscu.

Lokalni ukrepi za zdaj vplivajo na tri franšize, New York Knicks, Brooklyn Nets in Golden State Warriors.

Med tistimi, ki so proti cepljenju, sta košarkar Brooklyna Kyrie Irving in Andrew Wiggins, ki igra za Golden State. Oba bi morala po pogodbi v prihajajoči sezoni zaslužiti 34,9 oz. 31,6 milijona dolarjev.

Po doslej znanih podatkih je cepljenih okoli 90 odstotkov košarkarjev v ligi NBA.

LeBron James
Sportal LeBron James se je cepil, a drugih ne bo prepričeval

Angleškim klubom med elito nagrade za precepljenost

Angleškim nogometnim klubom v državnem prvenstvu bodo pripadle posebne nagrade glede na precepljenost, je danes po prejemu posebnega pisma, naslovljenega na klube, objavil Sky Sports. Kakšne bodo te nagrade, še ni jasno, je pa vodstvo lige "zaskrbljeno nad trenutno precepljenostjo igralcev", je zapisano v pismu angleškim prvoligašem.

Vodstvo tekmovanja je v pismu zapisalo, da ima kar 13 od 20 klubov med elito manjšo precepljenost od 50 odstotkov. Zaradi tega so neposredno na klube naslovili sporočilo, da razmišljajo o nagradah za različne stopnje precepljenosti.

Pred prihajajočo pozno jesenjo ter zimo so v vrhu tekmovanja zaskrbljeni, saj se želijo z visoko oz. polno precepljenostjo izogniti težavam ob morebitnem zaostrovanju ukrepov tamkajšnjih oblasti.

"Vedno bolj se zdi, da bo polna precepljenost ključni kriterij kar se tiče mednarodnih potovanj in obiska večjih dogodkov in tekmovanj," je zapisala liga.

V posebni anketi, ki jo je izvedel Sky Sports, je namreč le Wolverhampton razkril, da so vsi njihovi igralci cepljeni, Brenford in Leeds pa se lahko pohvalita z 90-odstotno precepljenostjo.

Številni klubi so v anketi odgovorili, da svojih igralcev ne morejo prisiliti v cepljenje, nekateri pa podatkov niso razkrili zaradi varovanja osebnih podatkov zaposlenih.

V torek je bil na novi koronavirus pozitiven zvezdnik Chelseaja, Francoz N'Golo Kante, ki bo tako izpustil obračun lige prvakov proti Juventusu. Trener Chelseaja, Nemec Thomas Tuchel je ob tem dejal, da je odločitev v rokah vsakega od njegovih varovancev.

Ne spreglejte