Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
16.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

superpokal Slovenije Helios Suns Krka Jakša Vulić Dejan Mihevc

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 16.11

6 let, 6 mesecev

Pred superpokalno tekmo med Helios Suns in Krko

V Domžalah težava ob težavi, iz Novega mesta spodbudnejši toni #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nova košarkarska sezona se bo na slovenskih tleh začela v sredo s superpokalom. V Podčetrtku se bosta za prvo lovoriko udarila državni prvak Helios in pokalni prvak Krka. Trenerja obeh zasedb se ukvarjata s svojimi težavami.

Za superpokalno lovoriko se slovenski klubi potegujejo od leta 2003. Z največ zmagami se lahko pohvali Union Olimpija, ki je sedemkrat postala superpokalni prvak, a v zadnjih dveh letih zaradi slabših rezultatov v boju za ta naslov ni več prostora zanjo.

Štirikrat je bila najboljša Krka, ki bo letos kot pokalni prvak naskakovala peto zvezdico, lani pa so se veselili pri Tajfunu, ki ga je vodil Dejan Mihevc. V tej sezoni je na čelu Krke.

Tekmec Dolenjcev bo Helios Suns, ki je v preteklem tekmovalnem obdobju presenetil vse in na čelu s trenerjem Jakšo Vulićem osvojil državno prvenstvo.

Domžalčani imajo pred začetkom sezone sicer kar nekaj težav. Nekaj časa so bili poškodovani tujca Cory Remekun in Brandyn Curry ter Tomaž Bolčina.

Zgodovina superpokala

 

2003 Union Olimpija : Krka 81:63

2004 Union Olimpija – Pivovarna Laško 67:61

2005 Union Olimpija : Pivovarna Laško 88:79

2007 Union Olimpija : Helios 90:71

2008 Union Olimpija : Helios 67:56

2009 Union Olimpija : Elektra Esotech 95:62

2010 Krka : Union Olimpija 72:61

2011 Krka : Union Olimpija 80:72

2012 Krka : Union Olimpija 84:81

2013 Union Olimpija : Krka 63:60

2014 Krka : Union Olimpija 68:65

2015 Tajfun : Krka 72:60

A to ni vse, izpostavlja Vulić, ki na novinarski konferenci ni imel pretiranih razlogov za optimizem: "Razlogov za to, da nismo zadovoljni, je več. Prvi je ta, da nismo dokončno sestavili ekipe. Imamo 12 igralcev, od tega so trije mlajši, ki hodijo v šolo in lahko trenirajo šele popoldne. Ker bomo nastopili v treh tekmovanjih (Fibina liga prvakov, pokal Adrie in državno prvenstvo, op. p.), bomo težko izpeljali vse skupaj,  zato bo potrebna dodatna selekcija.

Druga težava so poškodbe. Veseli nas, da je to za nami. Upam, da bomo proti Krki nastopili popolni. Zadnji razlog, zakaj nas skrbi, so predstave, ki smo jih pokazali na zadnjih pripravljalnih tekmah."

Superpokal, sreda ob 20. uri v Podčetrtku 

Helios Suns - Krka

A pri Heliosu ne mečejo puške v koruze in verjamejo, da lahko na tej tekmi osvojijo premierno superpokalno lovoriko, kar so poskušali že v letih 2007 in 2008, vendar je bila takrat obakrat boljša Olimpija.

"Ponosni smo, da smo spet del superpokala. Pred nami je le ena tekma, v kateri ni favorita. Z ekipo Krke se dobro poznamo. Odločila bo dnevna forma, navdih. Ne glede na težave bomo dali vse, da razveselimo navijače in vzamemo lovoriko," je še dejal hrvaški trener na klopi Heliosa.

Trije reprezentanti so zamujali

"Takšne tekme se ne igrajo, ampak zmagujejo," pravi Mihevc. | Foto: Vid Ponikvar "Takšne tekme se ne igrajo, ampak zmagujejo," pravi Mihevc. Foto: Vid Ponikvar Edina težava Krke pa je bil pozen prihod treh ključnih mož. Matic Rebec in Žiga Dimec sta bila vključena v slovensko reprezentanco, Darko Jukić pa v dansko. Največ težav pri lovljenju forme ima zagotovo Dimec, ki je tekme bolj ali manj spremljal le s klopi.

"S prvim dnem priprav smo začeli graditi ekipo, miselnost igralcev. Kljub odsotnosti igralcev, ki so bili v reprezentanci, in poškodbam, ki so sestavni del, smo priprave optimalno izvedli. Igralci so na treningih dobro delali. Iz tekme v tekmo vedno bolj sprejemamo stvari, ki jih želimo vpeljati v igro," je v nasprotju s kolegom na domžalski klopi z bolj optimističnimi toni postregel Mihevc.

V Podčetrtku, kjer bo v prihodnji sezoni igral novinec med prvoligaško druščino Terme Olimia, računajo na prvo lovoriko: "Superpokal je idealna priložnost, da se sezono odpre s kakovostno tekmo, ki ima naboj osvajanja lovorike. Takšne tekme se ne igrajo, ampak zmagujejo. Verjamem, da bomo oboji dali maksimum. Tudi mi verjamemo v zmago."

Ne spreglejte