Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 10. 2018,
11.41

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Petrol Olimpija Zoran Martić

Torek, 9. 10. 2018, 11.41

5 let, 6 mesecev

V Beogradu so bili malce ljubosumni, ko so se zbudili spomini na stare ljubljanske čase

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Zoran Martić | Zoran Martić upa, da bodo energijo z zadnjih dveh tekem prenesli tudi na današnjo proti Strasbourgu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Zoran Martić upa, da bodo energijo z zadnjih dveh tekem prenesli tudi na današnjo proti Strasbourgu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

S tekmo proti Strasbourgu, ki ga vodi francoski selektor Vincent Collet, bodo danes ob 18.30 košarkarji Petrola Olimpije zakorakali na novo fronto. V ligi prvakov je cilj napredovati iz skupine D.

"Strasbourg je precej tipična francoska ekipa, ne posebej ekstremno visoka. Zlasti ker njihov najvišji igralec naj ne bi igral (221 centimetrov visoki Youssoupha Fall, op. a.). Imajo dva bivša francoska reprezentanta, Florenta Pietrusa in Alija Traoreja. Atletska ekipa, ki igra precej tipično francosko košarko," je trener Petrola Olimpije Zoran Martić na grobo opisal, kdo je Strasbourg, ki ga že dolga leta vodi francoski selektor Vincent Collet.

Skupina D v ligi prvakov

Petrol Olimpija (Slo)
Neptunas Klaipeda (Lit)
Medi Bayreuth (Nem)
Promitheas (Grč)
Strasbourg (Fra)
Oostende (Bel)
Bešiktaš (Tur)
Virtus Bologna (Ita)

"Grenak priokus je zaradi zadnje tekme"

Jan Špan je bil razpoložen proti Partizanu. Bo tudi danes proti Strasbourgu? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Špan je bil razpoložen proti Partizanu. Bo tudi danes proti Strasbourgu? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Če Fall ne bo zaigral, bo najvišji košarkar prav Traore, ki meri v višino 208 centimetrov. In Olimpija bi lahko tu iskala prednost: "Včasih je višina ovira. Nimamo profila igralcev, ki bi lahko igrali proti različnim stilom. Da bi bili enako učinkoviti proti različnim stilom – individualno kakor tudi kolektivno."

Ljubljančani so sezono začeli z visokima porazoma v slovenskem superpokalu proti Sixt Primorski in v ligi ABA proti Crveni zvezdi.

Zato pa so zeleno-beli dobro vstopili v redni del sezone lige ABA. Doma so premagali Mornar, na gostovanju pa bili blizu presenečenja proti Partizanu.

"Grenak priokus je zaradi zadnje tekme, na kateri smo bili pred polno dvorano v evroligaškem vzdušju tako blizu zmage. A si ne moremo ničesar očitati. Zato pa takšnih priložnosti ni veliko. In vsako, ki bo, moramo zagrabiti. Na obeh tekmah smo imeli dve stvari na vrhunski ravni - energijo in disciplino. Tudi obrambo, čeprav smo v Beogradu prejeli 82 točk. Nekaj minut pred koncem je bila številka bistveno nižja. Nato pa smo zaradi taktičnih stvari in tudi sodniške odločitve, ki nam ni šla na roko, prejeli več košev. Generalno je bila obramba na solidni ravni na teh tekmah," poudarja Martić.

Podpira prihod Dragonsov, na splošno si želi več gledalcev

Green Dragons se vračajo na tekme košarkarske Olimpije. Za zdaj bodo navijali le na tekmah lige prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Green Dragons se vračajo na tekme košarkarske Olimpije. Za zdaj bodo navijali le na tekmah lige prvakov. Foto: Vid Ponikvar Ko bo Olimpija v četrtek vstopila še v državno prvenstvo, se bo začel naporen ritem treh tekmovanj. Pred sezono se je ekipa številčno okrepila prav zaradi tega, da bodo lažje manevrirali na treh frontah.

Skupinski del lige prvakov želi moštvo iz Stožic končati med prvimi štirimi ekipami, kar bi pomenilo napredovanje: "Skupina je zelo izenačena. Bistvenega favorita ni. Z nekaterimi ekipami smo se srečali v pripravljalnem obdobju. Oboji smo bili spremenjeni, prilagojeni, ker so bile reprezentančne obveznosti. Ni ekipe, ki bi izstopala, in ni ekipe, ki bi bila avtsajder. Zmaga ali dve bosta odločali o tem, ali boš na vrhu ali na dnu.

Na domačih evropskih tekmah pa bodo lahko košarkarji računali tudi na pomoč navijaške skupine Dragons, kar je dobrodošlo, pravi Martić: "Želim si, da bi bilo na splošno več gledalcev. Na zadnji tekmi v Beogradu smo bili kar malce ljubosumni. Igralci Partizana so imeli za seboj skoraj sedemtisočglavo množico. Mi tega nimamo. Pozabili smo, kako je bilo to nekoč v Ljubljani. Želimo si tega več. Vsi, ki bodo prišli, bodo dobrodošli. Pozdravljam prihod Dragonsov."

Ne spreglejte