Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 10. 2013,
12.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nebojša Joksimović Union Olimpija Crvena zvezda

Sreda, 23. 10. 2013, 12.45

8 let

"Upam, da se ne bo prikradla dodatna blokada v glavah"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razočaranje po tesnem porazu proti Crveni zvezdi, proti kateri so imeli potek dogodkov pod nadzorom, je bilo pri košarkarjih Olimpije veliko. Nebojša Joksimović upa, da bodo drevi glave dvignjene.

Olimpija je dve tekmi v enem tednu izgubila v končnici tekme. Kot zadnja je bila spretnejša evroligaška Crvena zvezda. Lepo priložnost, da postane junak, je imel Nebojša Joksimović, ki ga je žoga ob koncu nekoliko presenetila, kar je mogoče bil razlog, da je zgrešil neovirano polaganje.

"Ni se zatresla roka. V karieri sem imel že veliko odločilnih žog, sploh pa na polaganju. Preprosto se je pripetilo hitro. Moja podaja je romala gostom in nato se je žoga odbila do mene, potem sem želel na hitro zaključiti in sem jo premočno vrgel. Boljšega položaja za koš ne bi mogel imeti. Preprosto ni šla notri in to je odločilo tekmo. Takrat bi imeli tri točke prednosti in bi branili drugače," se zgrešenega polaganja pri vodstvu z 61:60 spominja Joksimović.

Na koncu je Olimpija izgubila z 61:62, čeprav je nadzorovala potek dogodkov v Stožicah: "Proti Crveni zvezdi smo sicer igrali zelo dobro. Omejili smo jo na 62 točk. Mislim, da smo bili to tekmo boljši. Morali bi zmagati, vsem je bilo žal. Bil je zapravljen trud, ki je šel po gobe. Videli smo lahko veliko dobrih stvari proti ekipi, ki ima v sestavi bistveno močnejšo zasedbo. Na koncu nam zmanjka ta pika na i. Zelo smo si želeli zmagati. Ker smo v slabem položaju, nam ne preostane drugega kot garati naprej."

Danes imajo izbranci Aleša Pipana novo priložnost, da okusijo slast zmage. V drugem krogu eurocupa, v prvem so doma premagali Varese, jih namreč čaka gostovanje pri Asvelu (ob 20. uri). "Nam je vsaka tekma pomembna. Sploh v položaju, v katerem smo. Izgubiti dve takšni tekmi v zadnji sekundi ni lahko. Nam se je to po Širokemu zgodilo drugič. Upam, da se zaradi tega ne bo v glave prikradla kakšna dodatna blokada. Je težko," se je pred tekmo s Francozi dotaknil položaja ekipe Joksimović, ki srčno upa in verjame, da lahko danes zvečer v predmestju Lyona pade Asvel.

Ne spreglejte