Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
17.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

predsednik

Sobota, 17. 5. 2014, 17.20

8 let, 5 mesecev

Turk Demirel novi predsednik Fiba Europe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Turk Turgay Demirel je novi predsednik Evropske košarkarske zveze (Fiba Europe).

Na redni volilni skupščini v Münchnu je dobil več glasov kot njegov protikandidat, Makedonec Daniel Dimevski, tako da bo organizacijo vodil naslednja štiri leta.

Sedeminpetdesetletni Demirel je ob izvolitvi dejal, da si bo prizadeval, da košarka postane najhitreje rastoči šport v Evropi. Hkrati se je zavzel za močno klubsko tekmovanje ter razvoj nove generacije košarkarskih zvezdnikov.

Novi predsednik je imenoval tudi 23-članski izvršni odbor, v katerem pa ni predstavnika Slovenije, Iztoka Remsa, ki je to nalogo opravljal v preteklih štirih letih. Člani so: Cyriel Coomans (Belgija), Mirsad Donlagić (BiH), Georgij Gluškov (Bolgarija), Željko Drakšić (Hrvaška), Jiri Zidek (Češka), Antti Zitting (Finska), Jean-Pierre Siutat (Francija), Ingo Weiss (Nemčija), Asterios Zois (Grčija), Ivan Bodrogvary (Madžarska), Hannes Jonsson (Islandija), Dino Meneghin (Italija), Edgars Sneps (Latvija), Mindaugas Spokas (Litva), Tor Christian Bakken (Norveška), Grzegorz Bachanski (Poljska), Carmen Tocala (Romunija), Julija Anikejeva (Rusija), Dejan Bodiroga (Srbija), Jose Luis Saez (Španija), Lena Wallin-Kantzy (Švedska), Harun Erdenay (Turčija) in Aleksander Volkov (Ukrajina).

Skupščina Fiba je hkrati odločitev o prireditelju naslednjega evropskega prvenstva 2015 predstavila na naslednjo sejo novega izvršnega odbora. Ta naj bi se sestal v prihodnjih tednih, možnosti, da bi Ukrajina čez dobro leto izvedla eurobasket, pa so minimalne.

Ne spreglejte