Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2020,
16.26

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

videoigra Liga NBA

Sreda, 1. 4. 2020, 16.26

4 leta

NBA2K20

Tudi liga NBA se seli v navidezno resničnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

V svet virtualne resničnosti se seli tudi severnoameriška košarkarska liga NBA, ki deli usodo svetovnega športa ter je od 11. marca začasno prekinjena zaradi pandemije koronavirusa. Šestnajst zvezdnikov lige NBA bo skušalo razveseliti navijače in sledilce s sodelovanjem na spletnem turnirju za videoigre NBA2K20, ki bo od petka na ESPN.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić za naslov lige NBA v Las Vegasu?

Turnir bo sestavljen iz ene same izločilne faze z osmimi udeleženci, razporejenimi v pare, na vsaki strani razpredelnice. Turnir se bo nato nadaljeval s četrtfinalom 7. aprila ter se sklenil s polfinalom in finalom 11. aprila, poroča STA.

Zvezdniki so se odzvali

Na spletnem turnirju v igranju virtualne košarke na igralni konzoli XBox One bodo poleg Kevina Duranta (Brooklyn Nets) in Donovana Mitchella (Utah Jazz), oba sta med igralci lige NBA, okuženimi z virusom, nastopili še Trae Young (Atlanta), Andre Drummond (Cleveland), Devin Booker (Phoenix), Hassan Whiteside (Portland), Zach LaVine (Chicago), Montrezl Harrell (LA Clippers), Domantas Sabonis (Pacers), Deandre Ayton (Phoenix), DeMarcus Cousins (brez kluba), Michael Porter Jr. (Denver), Rui Hachimura (Washington), Patrick Beverley (LA Clippers), Harrison Barnes (Sacramento) in Derrick Jones Jr. (Miami).

Ker je bila sezona lige NBA prekinjena, so številni igralci okrepili svoje dejavnosti na družabnih omrežjih in v videoigricah. Igralci Phoenix Sunsa so tako prvi, ki so sezono nadaljevali prek spleta, na NBA2K20. Te turnirje spremlja več tisoč ljudi.

LeBron James, Los Angeles Lakers
Sportal LeBron James in druščina nimajo simptomov covida-19

Zmagovalec bo izbral, komu gre donacija

Gre za zelo realistično simulacijo košarke, eno izmed najbolj priljubljenih zvrsti e-športa, ki dosega prodajo več milijonov izvodov na leto po vsem svetu.

"Zmagovalec turnirja NBA 2K20 bo dobil priložnost, da izbere, komu bodo podjetje 2K, liga NBA in združenje igralcev NBPA donirali 100 tisoč ameriških dolarjev vredno donacijo za boj proti koronavirusu," je sporočila liga NBA.

Nogometna tekmovanja v videoigricah na spletu so že združila več zvezdnikov italijanskega in španskega nogometa. V Španiji si je turnir, na katerem je vsak prvoligaški klub predstavljal po en igralec, ogledalo skoraj 170 tisoč gledalcev, za boj proti pandemiji pa je bilo zbranih 180 tisoč evrov.

Onstran Atlantika pa je zelo priljubljen spletni dirkaški turnir avtomobilov Nascar, še piše STA.

Preberite še:

Michael Jordan
Sportal Michael Jordan bo "priplesal" prej, kot je bilo predvideno

 

Ne spreglejte