Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 10. 2016,
9.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Saša Vujačić Erik Spoelstra Beno Udrih NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 21. 10. 2016, 9.47

6 let, 6 mesecev

Goran Dragić ostaja v Miamiju

Trener Dragiću ne pusti oditi v Kalifornijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V zadnjih dneh so se v ZDA razširile govorice o prestopu slovenskega zvezdnika Gorana Dragića iz Miamija v Sacramento. Iz tega očitno ne bo nič. Trener Miamija Erik Spoelstra je osebno sporočil Dragiću, da prestop trenutno ni mogoč. "Prišel je do mene in mi dejal, da govorice niso resnične," je Ljubljančan povedal ameriškim medijem.

"To ni njegova naloga in cenim, da mi je to povedal. Rad imam Miami in klub, zato upam, da bom čim dlje ostal tukaj. Zavedam se tudi, da nas čaka veliko sprememb. To je pač posel. Trenutno lahko delam le to, kar počnem najbolje – igram košarko," je 30-letni Goran Dragić dejal pred prijateljsko tekmo v Charlottu, ki jo je Miami izgubil z 88:96.

Udrih stopil na parket, Dragić ne

Dragić po odločitvi trenerja ni igral, Beno Udrih pa je za Miami nastopil osem minut ter dosegel dve točki in podaji. Miami je v pripravljalnem obdobju premagal Orlando, Washington, Brooklyn in San Antonio ter dvakrat klonil pred Minnesoto in tokrat pred Charlottom.

Beno Udrih je na tekmi proti Charlottu v osmih minutah zbral dve točki in dve podaji. | Foto: Guliverimage/Getty Images Beno Udrih je na tekmi proti Charlottu v osmih minutah zbral dve točki in dve podaji. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vujačić dobil mestni derbi

Pripravljalno tekmo so odigrali tudi pri New York Knicks, za katere je slovenski košarkar Saša Vujačić zaigral v prvi peterki. V 14 minutah je zbral štiri točke, tri ujete žoge in podajo. New York je s 116:111 premagal mestne tekmece Brooklyn Nets. Z 21 točkami je bil prvi strelec New Yorka Carmelo Anthony. New York ima v predsezoni razmerje zmag in porazov 4:2.

Dragić ključni lik sezone 2017/18

Dwayne Wade ni več soigralec Dragića. | Foto: Guliverimage/Getty Images Dwayne Wade ni več soigralec Dragića. Foto: Guliverimage/Getty Images V Miamiju so se letos zgodile velike spremembe. Ekipo sta zapustila Dwyane Wade in Luol Deng, Chris Bosh pa je moral zaradi zdravstvenih težav nehati igrati košarko.

Velika odgovornost je tako padla na pleča Dragića in centra Hassana Whitesida, Miami pa je iz ekipe za vrh lige NBA postal povprečna ekipa. V Miamiju zato zdaj že razmišljajo o sezoni 2017/18, v tem pogledu pa je Dragić ključni lik.

Njegova letna plača znaša 18 milijonov dolarjev (16,5 milijona evrov), pogodbo pa ima sklenjeno do konca sezone 2018/19. To pomeni, da bi Miami z njegovim odhodom in "odpisanimi" 25 milijoni dolarjev (23 milijoni evrov), kolikor je zaslužil Bosh, razširil tako imenovani "salary cup" oziroma limit za plače za dobrih 42 milijonov dolarjev (okrog 39 milijonov evrov).

Po govoricah bi Miami za prestop Dragića v Sacramento dobil dva igralca – Rudyja Gaya in Darrena Collisona.

Ne spreglejte