Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 12. 2021,
11.40

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,17

6

Natisni članek

John Wall Blake Griffin Ben Simmons Kemba Walker Kyrie Irving Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 1. 12. 2021, 11.40

2 leti, 4 mesece

Težki časi za Dragića in peterico zvezdnikov lige NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,17

6

Goran Dragić | Goran Dragić preživlja težke trenutke. | Foto Reuters

Goran Dragić preživlja težke trenutke.

Foto: Reuters

Da rožice ne cvetijo vseskozi, se dobro zavedajo tudi vrhunski športniki. V ligi NBA je kar nekaj zvezdnikov, ki imajo na uvodu v sezono težave. Med njimi je tudi slovenski šampion Goran Dragić.

John Wall, Blake Griffin, Kemba Walker, Ben Simmons, Kyrie Irving in Goran Dragić je šesterica košarkarjev, ki si niso predstavljali takšnega uvoda v novo sezono lige NBA.

Zlati slovenski kapetan z zgodovinskega EuroBasketa 2017 je v tem tednu za nedoločen čas zapustil Toronto Raptors. Časovnica vrnitve tako ni znana. Ko ga je letos Miami poslal v Toronto v zameno za Kyla Lowryja, je nespretno izrekel, da ne bo igral za moštvo, ki ni konkurenčno za najvišja mesta v ligi NBA.

Prav veliko priložnosti na začetku sezone ni dobival, kar je načelo njegovo samozavest. V poletnem obdobju se je govorilo o težavah v zakonu in razhodu z ženo Majo, kar je verjetno dodatno vplivalo na njegovo osredotočenost. Zdaj je zaradi osebnih razlogov zapustil ekipo, so sporočili iz Toronta.

Goran Dragić
Sportal Dragić "za nedoločen čas" zapušča Toronto, ki je doživel nov poraz

Eden se noče cepiti, drugemu padla forma in je zunaj pogona

Naslednji v vrsti zvezdnikov lige NBA je Irving. Ker se noče cepiti proti covid-19, ne more braniti barv Brooklyn Nets. V New Yorku namreč velja odlok, da lahko v zaprtih prostorih trenirajo ali igrajo le športniki, ki so cepljeni.

Tako ni zaigral na nobeni tekmi Nets v tej sezoni, a se njegova odsotnost ne pozna prav veliko, saj imajo po 16 tekmah na svojem računu deset zmag in so vodilno moštvo vzhodne konference.

Kyrie Irving se noče cepiti in zaradi tega ne more igrati za Brooklyn Nets. | Foto: Gulliver/Getty Images Kyrie Irving se noče cepiti in zaradi tega ne more igrati za Brooklyn Nets. Foto: Gulliver/Getty Images

V tej ekipi ima težave tudi Griffin. Lani v tem času je imel nevšečnosti pri Detroit Pistons. Ko se je dogovoril za odkup pogodbe, je našel svoj mir pri Brooklyn Nets, za katere je igral na visoki ravni in bil v končnici pomemben član ekipe.

V novi sezoni pa so se nad njim začeli zgrinjati temni oblaki. V prvem mesecu sezone je igral pod pričakovanji, zato se je trener Steve Nash odločil, da ga povsem umakne iz igre, kar ga je presenetilo: "LaMarcus Aldridge igra res neverjetno, a Joe Harris je zunaj pogona, zato nisem pričakoval tega. Zlasti tega, da bom povsem izločen. A to ni moja odločitev. Naloga igralcev je, da upoštevamo tisto, kar trener vidi kot najboljše za ekipo."

"Sočustvujem z njim. To ni lahka odločitev. Tudi sam sem že bil v takšnem položaju. V tem trenutku moramo dati priložnost še drugim, a ima Blake izjemen odnos do dela. Spoštujem, da ostaja optimističen in v pripravljenosti na morebitno novo priložnost," je ob tem povedal Nash.

"Osvobodite me"

V vrstah Houston Rockets v tej sezoni na delu še nismo videli odličnega organizatorja igre Johna Walla. Po nekaterih informacijah noče biti druga violina, ampak gonilna sila. Zato so ga zdravega posadili v prvo vrsto na tribuno, kjer le spremlja tekme Raket. Prav tako so se dogovorili, da bo sedel toliko časa, dokler generalni direktor Rafael Stone ne bo odobril njegove želje po zamenjavi kluba.

John Wall je na stranskem tiru. | Foto: Reuters John Wall je na stranskem tiru. Foto: Reuters

A morebitna zamenjava kluba je velika zagonetka, saj je Wallova plača previsoka za druge klube, ki nimajo več veliko manevrskega prostora v svojih proračunih. V tej sezoni bo namreč zaslužil kar 44 milijonov ameriških dolarjev, v prihodnji pa še tri milijone več.

V nedeljo sta se obe strani sicer sestali, vendar kakšnega zasuka v tej zgodbi še ni videti. Wall je sicer na svojem profilu na Instagramu zapisal #FreeMe (osvobodite me).

Simmonsu ne najdejo novega doma, Walker na udaru

Nov klub si že dolgo išče Ben Simmons. Eden od najpomembnejših članov Philadelphie 76ers v tej sezoni še ni zaigral za klub, za katerega je rekel, da noče več nastopiti. Po koncu pretekle sezone je namreč zahteval menjavo kluba, potem ko je v končnici igral pod pričakovanji, naredil nekaj grobih napak in naletel na kritike širše javnosti.

Ben Simmons še naprej ostaja član Philadelphie 76ers. | Foto: Reuters Ben Simmons še naprej ostaja član Philadelphie 76ers. Foto: Reuters

Naslednji v vrsti, ki trpi, je Kemba Walker. Po prihodu k New York Knicks se ni znašel. Njegovo povprečje je krepko padlo. Če je prejšnjo sezono za Boston dosegal 19,3 točke, 4,9 asistence in štiri skoke na tekmo, je v tej njegov učinek padel na 11,7 točke, 3,1 asistence in 2,6 skoka.

V ponedeljek je tako trener Knicks Tom Thibodeau dejal, da branilca ni le umaknil iz začetne peterke, ampak tudi iz igre: "To je težka odločitev. Vedno narediš tisto, kar misliš, da je najboljše za ekipo. Kembo sicer vidim kot člana začetne peterke in težko je igrati s tremi majhnimi branilci skupaj. Spoštujem ga kot osebo in spoštujem vse, kar je v ligi dosegel, vendar sem se odločil za to potezo."

Ne spreglejte