Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2015,
19.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Boban Marjanović NBA košarka

Sreda, 23. 12. 2015, 19.07

7 let, 12 mesecev

Srbski orjak popeljal ostroge do rekorda, Dragić in Udrih zapravila +16 (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska košarkarja Beno Udrih in Goran Dragić sta z Miamijem v ligi NBA ostala praznih rok na tekmi z Brooklynom. Wayne Ellington je prerešetal mrežo gostiteljev s sedmimi trojkami.

Košarkar Brooklyna Wayne Ellington je imel vročo roko na gostovanju v Miamiju, kjer je s sedmimi trojkami ponovil dosežek kariere. Znova jih je dosegel proti moštvu Miami Heat, kjer si služita košarkarski kruh dva slovenska legionarja, ki sta v noči na torek po slovenskem času ostala brez domače zmage. Brooklyn Nets je premagal favorite s 111:105, junak srečanja pa je postal "ostrostrelec" Ellington, ki je k 26 točkam dodal sedem skokov in dve podaji. Njegov strelski izkupiček je ponovil tudi soigralec Brook Lopez (26 točk in 12 skokov). "Proti vročici sem postal malce vroč," se je po srečanju pošalil strelec sedmih trojk.

Miami je bil na dobri poti, da izkoristi prednost domače dvorane. V tretji četrtini je imel v žepu že 16 točk prednosti (60:44), a jih je do konca srečanja zapravil. Brooklyn je po sedmih zaporednih porazih končno našel pot, kako spraviti na kolena Miami, za katerega sta največ točk dosegla prva zvezdnika Dwayne Wade in Chris Bosh. Oba sta jih dosegla 24.

Branilec Miamija Goran Dragić, član začetne peterke, je v 34 minutah prispeval devet točk, njegov starejši soigralec Beno Udrih pa je v 14 minutah dosegel dve.

San Antonio popravil rekord

Ostroge so doma nepremagljive. San Antonio je dobil še 18. domačo tekmo v tej sezoni. Tokrat je v dvorani AT&T Center odpravil Minnesoto. Čeprav je zaradi poškodbe manjkal izkušeni center Tim Duncan. Trener Gregg Popovich je ponudil priložnost srbskemu novincu Bobanu Marjanoviću in se zadovoljno nasmihal, saj je srbski orjak, ki je v prejšnji sezoni v dresu Crvene zvezde blestel na evropskih parketih, dosegel 17 točk. Izkazal se je s stoodstotnim metom (7 od 7). "Srečen sem, da sem pomagal ekipi do zmage," je dejal Marjanović, ki je večino točk (9) prispeval v tretji četrtini.

Njegova ekipa se je z zmago nad Minnesoto vpisala v zgodovino, saj je postala šele tretja, ki je v zahodni konferenci odprla sezono z 18 zaporednimi zmagami. To je uspelo le še Portlandu (1978) in Houstonu (1986).

Curry navdušil z novim trojnim dvojčkom

Branilci naslova Golden State Warriors so neustavljivi. V tej sezoni so v 30 nastopih pokleknili le enkrat. Tokrat so v kalifornijskem obračunu doma premagali Sacramento s 122:103, ponovno pa je izstopal prvi zvezdnik Stephen Curry. Šestič v karieri je dosegel trojni dvojček. Še nikoli ni pobral toliko odbitih žog kot proti Sacramentu. Zbral je 14 skokov, dodal deset podaj in odlično predstavo začinil še s 23 točkami.

Ni bil prvi strelec ekipe, več sta jih dosegla Klay Thompson (29) in Draymond Green (25). Bojevniki so dobili že 33 zaporednih domačih tekem v dvorani Oracle Arena, Sacramento pa je proti sosedom priznal že enajsti zaporedni poraz. Pri kraljih je bil v tretji četrtini izključen DeMarcus Cousins, ki se ni mogel sprijazniti z dosojeno osebno napako, sodniki pa so mu po žolčnem protestu prisodili še tehnično napako.

Pri gostih je blestel Izraelec Omar Casspi. S 36 točkami je postavil strelski rekord kariere. Dosegel je kar devet trojk in izenačil klubski mejnik, ki ga je pred leti dosegel Mike Bibby.

Ne spreglejte