Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
18. 2. 2017,
20.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

1

Natisni članek

Jaka Blažič Real Madrid Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 18. 2. 2017, 20.47

6 let, 6 mesecev

Španski pokal

Fantastični Dončić: prvi igralec Reala na poti do velikega finala

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

1

Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Košarkarji Real Madrida so v polfinalu španskega pokala ponovili zgodbo iz četrtfinala in napredovali v veliki finale. Luka Dončić je uprizoril novo izvrstno predstavo in s 103:99 preskočil Baskonio Jake Blažiča, v nedeljo pa ga čaka veliki finale.

V prvem polfinalu smo lahko v Vitorii videli lepo navijaško kuliso, saj je bila dvorana razprodana, na parketu pa je potekal razburljiv obračun med domačo Baskonio in Real Madridom.

Domači so bolje začeli tekmo in uvodno četrtino dobili s petimi točkami razlike. Trener Pablo Laso je nato v igro poslal nadarjenega slovenskega košarkarja Luko Dončića, ki je do polčasa zbral 13 točk, Real pa je medtem pobegnil celo na +11 (44:33).

Domači igralci so se za tem vrnili in se spogledovali z zmago. Pet minut pred koncem so vodili z 81:74, a je Dončić s trojko zaostanek znižal na 77:81. V tem delu je mladi Slovenec držal Real v igri za zmago in v naslednjem napadu spet znižal zaostanek na 79:84.

Baskonia, pri kateri Jaka Blažič ni igral, je pobegnila na 87:79, a se kraljevi klub ni predal. Sergio Llull je najprej znižal na 86:87, baskovski klub pa je prek Rodrigua Beabuoisa slabo minuto pred koncem rednega dela vodil z 89:86. Ko je Andres Nocioni zgrešil trojko za izenačenje, je bilo videti, da je Real izgubljen.

Skok Dončića, ki je dal Realu upanje. Tekmo končal kot najboljši mož.

Zaustavil se je pri 23 točkah, šestih skokih in treh podajah. | Foto: Sportida Zaustavil se je pri 23 točkah, šestih skokih in treh podajah. Foto: Sportida A je Dončić skočil v napadu in priboril svojemu moštvu novo priložnost, da se z nasprotnikom poravna. Po trojki Llulla se je to zgodilo pri rezultatu 89:89. Llull je imel povsem ob izteku možnost, da bi Real že v rednem delu popeljal v finale, a je zadnji met za tri točke zgrešil.

V dodatnih petih minutah je Real tako kot dan prej proti Andorri uspešno rešil svojo kožo, osrednja igralca v podaljšku pa sta bila Gustavo Ayon in Llull.

Prvi mož tekme je bil sicer Luka Dončić. S 23 točkami (met za tri točke 2/3, za dve točki 7/9, prosti meti 3/5) je izenačil osebni strelski rekord, dodal šest skokov in tri podaje ter imel statistični indeks 26, kar je bilo največ med vsemi košarkarji v prvem polfinalnem obračunu španskega pokala. Skupaj z Llullom sta bila tudi prva strelca Reala, medtem ko je pri domačih 27 točk dosegel Beaubois.

Veliki finale španskega pokala bo v nedeljo, Realu pa bo nasproti stala Valencia, ki je v drugem polfinalu premagala Barcelono.

Španski pokal

Polfinale

Baskonia : Real Madrid 99:103 (89:89, 64:68, 35:44, 20:15) /po podaljšku/
Beaubois 27, Hanga 19, Larkin 17, 9 podaj; Dončić 23, 6 sk., 3 podaje v 29 min., Llull 23, Randolph 20

Barcelona : Valencia 67:76
Tomić 17, 15 sk., Koponen 16; San Emeterio 16, Dubljević 13

Ne spreglejte