Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
16.13

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

košara Španija

Četrtek, 28. 5. 2020, 16.13

3 leta, 10 mesecev

špansko prvenstvo se bo nadaljevalo v drugi polovici junija

Slovenski trio se vrača pod španske koše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Alen Omić | Klemen Prepelič in Alen Omić se bosta v tekmovalni pogon vrnila v drugi polovici junija. | Foto Grega Valančič/Sportida

Klemen Prepelič in Alen Omić se bosta v tekmovalni pogon vrnila v drugi polovici junija.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Medtem ko je bila košarkarska liga Aba v sredo dokončno odpovedana, je vodstvo španskega prvenstva sprejelo odločitev, da se tekmovanje nadaljuje v drugi polovici junija. Dvanajst najboljših ekip se bo za naslov udarilo po turnirskem sistemu v dvorani v Valencii.

Žan Mark Šiško
Sportal Prvi Slovenec, ki se bo vrnil pod koše

Ekipe bodo razdeljene v dve skupini, tako da bo vsako moštvo odigralo vsaj pet tekem. Prva dva kluba iz vsake skupine se bosta uvrstila v polfinale, ki bosta enako kot finale potekala na eno tekmo.

Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, ABA liga
Sportal Konec tudi za ligo ABA

Začetek 17. junija, prvak bo znan 30. junija

Zaključni turnir lige ACB se bo v Valencii začel 17. junija. Skupinski del se bo končal 26. junija, nato sledi dan odmora, prvak Španije pa bo znan 30. junija.

Ekipe bodo v skupine razdeljene glede na uvrstitve v prvenstvu, ki je bilo prekinjeno sredi marca zaradi izbruha novega koronavirusa. V skupini A bodo nastopali Barcelona, ki je bila vodilna po 23 krogih, Iberostar Tenerife, Bilbao, Baskonia Vitoria, Unicaja Malaga in Joventut iz Badalone. V skupini B so Real Madrid, Zaragoza, MoraBanc Andorra, Valencia, Burgos in Herbalife Gran Canaria.

Šest ekip, razvrščenih od 13. do 18. mesta, je že končalo sezono, iz lige pa ne bo izpadlo nobeno moštvo.

Od slovenskih igralcev na delu v Španiji se torej na parket vračajo Zoran Dragić (Baskonia), Klemen Prepelič in Alen Omić (oba Joventut). Člana španske lige sta tudi Anthony Randolph (Real Madrid), ki je trenutno poškodovan, in Martin Krampelj (MoraBanc Andorra), ki se je po sedmih nastopih v drugem delu sezone vrnil v Cedevito Olimpijo.

Podaljšanje Carrolla slaba novica za Klemna Prepeliča

Košarkarski klub Real Madrid je za eno sezono podaljšal pogodbo z ameriškim branilcem Jayceejem Carrollom. Sedemintridesetletni Američan, ki je že zdaj tujec z največ nastopi v dresu Real Madrida, bo tako deset let zaporedoma član kraljevega kluba, kar doslej ni uspelo še nobenemu tujemu košarkarju v Madridu.

Klemen Prepelić | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Odločitev Carrolla ni dobra novica za slovenskega reprezentanta Prepeliča, ki kot posojeni igralec Real Madrida nastopa za Joventut iz Badalone.

"Seveda želim ostati igralec Real Madrida, saj je to klub, za katerega navijam že celo življenje, hkrati pa moram priznati, da imam vsaj tri ali štiri zelo privlačne ponudbe. Veliko bo odvisno od odločitve Jayceeja Carrolla. Če se bo upokojil, kot je že nekajkrat napovedal, se bo sprostilo mesto zame, drugače pa si bom poiskal novo sredino. Real Madrid točno ve, kaj lahko od mene pričakuje in kaj mu lahko dam. S ponosom bi znova oblekel beli dres, vendar se hkrati zavedam, da moram pri osemindvajsetih letih razmišljati tudi o svoji prihodnosti," je dejal Klemen Prepelič v pogovoru za STA 24. marca letos.

Jaycee Carroll (188 cm) je za Real Madrid odigral 631 tekem, od 2011, ko je v prišel v Madrid iz Gran Canarie, pa je osvojil 19 naslovov: 2 evroligi, 1 medcelinski pokal, 5 španskih prvenstev, 6 španskih pokalov in 5 superpokalov.

Preberite še:

Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar
Sportal Olimpija bo prevetrila svoje vrste
Ne spreglejte