Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
25. 7. 2019,
9.13

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

2

Natisni članek

Ognjen Kuzmić Crvena zvezda

Četrtek, 25. 7. 2019, 9.13

4 leta, 8 mesecev

Ognjen Kuzmić

Po hudi nesreči zdaj Kuzmić slavi največjo zmago

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

2

Ognjen Kuzmić | Med tistimi, ki so Ognjenu Kuzmiću (desno) zaželeli hitro okrevanje, je bil tudi Luka Dončić (levo). | Foto Reuters

Med tistimi, ki so Ognjenu Kuzmiću (desno) zaželeli hitro okrevanje, je bil tudi Luka Dončić (levo).

Foto: Reuters

Deset dni po tem, ko je bil udeležen v hudi prometni nesreči, je srbski košarkarski reprezentant Ognjen Kuzmić v klubskem sporočilu za javnost prvič poziral na fotografiji, ob tem pa se je javno zahvalil za vso podporo.

Po prvih fotografijah popolnoma razbitega avtomobila in informacijah o poškodbah glave in pljuč gre svežo fotografijo, na kateri Ognjen Kuzmić pozira z dvignjenim palcem leve roke, razumeti kot največjo zmago v karieri. Dvomov o uspešnem okrevanju 29-letnega centra beograjske Crvene zvezde ni več. Teden in pol po prometni nesreči sicer še vedno leži na oddelku za intenzivno nego beograjskega kliničnega centra ter, kot piše v sporočili za javnost, "normalno komunicira z okolico in se prehranjuje, vseeno pa zdravniški konzilij vztraja pri previdnosti".

Ognjen Kuzmić
Sportal Dobre novice iz Beograda: Kuzmića zbudili iz umetne kome

Kuzmića so v bolnišnici znova obiskali predstavniki Crvene zvezde, ki jo je v poletnem prestopnem roku okrepil po slovesu od Reala. Ob tej priložnosti je dal tudi prvo izjavo za javnost. V njej se je zahvalil vsem zdravnikom in celo zdravstvenemu ministru, ob tem pa za podporo vsem navijačem, nekdanjim in zdajšnjim soigralcem ter predstavnikom kluba. Kot je dejal, se ga je še posebej dotaknil transparent "Kuzmić, zdrži", ki so ga navijači rdeče-belih razvili na nogometni tekmi Crvene zvezde.

Spomnimo, 14. julija se je v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah na magistralni cesti Banjaluka-Prijedor zgodila huda prometna nesreča. Kuzmić naj bi s porschejem zašel na nasprotno stran vozišča in trčil v zadnji del nasproti vozečega vozila BMW. Kmalu po nesreči so ga prepeljali v Beograd, kjer je nekaj dni ležal v komi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oporavak @ognjenkuzmic1 ide najboljim mogućim tokom, prvotimac Crvene zvezde se normalno hrani, komunicira sa okolinom, ali lekarski konzilijum i dalje insistira na maksimalnom oprezu kada je Ognjen u pitanju. Predstavnici kluba i u sredu su obišli Ognjena Kuzmića koji u vrlo dobrom raspoloženju čeka dalji oporavak i skori izlazak iz bolnice: „Želeo sam ovom prilikom da se zahvalim svima koji su brinuli za mene nakon svega što sam doživeo i proživeo. Na prvom mestu predsedniku kluba i svima iz Crvene zvezde, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru koji se mnogo založio za mene,lekarima i celom timu na čelu sa doktorom Baščarevićem i Olujićem, medicinskim sestrama, ostalim doktorima, lekarima u Banja Luci doktoru Đajiću, svim mojim saigračima, bivšim i sadašnjim, saigračima iz reprezentacije, selektoru Đorđeviću, i naravno puno hvala navijačima moje Crvene zvezde koji su brinuli za mene, slali mi podršku i preko mojih najbližih, preko kluba i na kraju i sa onim transparentom na utakmici koji me zaista pogodio u srce. Hvala svima, izvinjavam se ako sam nekoga izostavio, toliko toga se dogodilo u samo 10 dana. Na meni je sada da se oporavim potpuno slušajući doktore, osećam se dobro, i idemo napred! Rekao je Kuzmić, koji će i naredne dane provesti na oporavku u Urgentnom Centru u Beogradu. 🔴⚪️🙌🏼 #kkcz #WeAreTheTeam

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk) on

Ne spreglejte