Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
10. 6. 2012,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boston Celtics Miami Heat Ray Allen Paul Pierce Kevin Garnett

Nedelja, 10. 6. 2012, 16.23

8 let

Slovo Bostonove trojke? "Ne bi si mogel želeti več"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Boston Celtics so se 27 četrtin in dva podaljška dostojno upirali Miami Heatom. Slaba zadnja četrtina na sedmi tekmi finala in poraz pomeni konec sezone. Tudi konec Bostonove velike trojke?

Kevin Garnett in Ray Allen pri 36 letih ter Paul Pierce pri 34 so se s pomočjo odličnega Rajona Ronda in najlepšega presenečenja finala vzhodne konference lige NBA Brandona Bassa tri ure in 34 minut enakovredno kosali s favoriziranimi Miami Heat. O potniku v veliki finale je pri rezultatu 73:73 odločala zadnja četrtina sedme tekme. Čeprav je Miami celotno tekmo igral z vsega sedmimi košarkarji, je v odločilnih minutah dominiral. LeBron James je dal 11 točk, Dwyane Wade devet in povratnik po poškodbi Chris Bosh osem (na tekmi je zadel tri trojke). Medtem so Pierce, Garnett in Allen zmogli le osem točk. Končni izid 101:88 je na soočenje z Oklahomo City Thunder popeljal Miami, Boston pa odhaja na dopust.

KG in Ray 1. julija prosta igralca

"Če bi se s to skupino fantov prebili v finale, bi bilo to nekaj fantastičnega. Samo o tem sem razmišljal: zaradi svoje volje so si finale zaslužili," je bil vidno ganjen trener Bostona, Doc Rivers. Zaveda se, da je velika trojka Pierce-Allen-Garnett bržkone odigrala svojo zadnjo skupno tekmo. Garnettu in Allenu prvega julija poteče pogodba (Kevin bo sploh prvič v 17-letni karieri t. i. prosti igralec). Pred časom se je govorilo, da utegne končati kariero, v zadnjih tednih pa so bolj glasne postale govorice o novi večletni pogodbi. V letošnji končnici je prikazal svojo morda celo najboljšo igro, odkar je Kelt. Lahko se strinjamo, da bi ga še radi gledali. Bolj vprašaljiva je prihodnost Allena. Sicer ima še vedno "mehko" roko, a poškodbe ga vse bolj tarejo. Zdaj odhaja na operacijo gležnja.

Pierce je dve leti mlajši. Za Boston igra vse od leta 1998. Težko si predstavljamo, da bi ob koncu kariere zamenjal sredino. Pa vendarle: sem in tja je omenil, da bi nekega dne rad zaigral za domače Los Angeles Lakers. Z Bostonom ima še dveletno pogodbo, a ker športnega direktorja Dannyja Ainga čaka korenita prenova ekipa, bi utegnil za več okrepitev zamenjati Pierca. Zakaj korenita prenova? Pod pogodbo na naslednjo sezono imajo ob Piercu le še Rajona Ronda (do 2015) in Averyja Bradleyja (do 2013). Rondo je gotovo prihodnost ekipe, a če ostaneta še Pierce in Garnett, bo zgolj ta trojica naslednjo sezono iz njihovega proračuna vzela 50 milijonov ameriških zelencev.

"Imel sem privilegij"

"Imel sem privilegij, da sem igral z dvema izmed največjih košarkarjev vseh časov, kar sta Ray in Kevin. Pa tudi z vzhajajočo zvezdo Rajonom, ki ima pred sabo neverjetno prihodnost. Ne bi si mogel želeti več," je strnil Paul Pierce. "Veliko igralcev ni dobilo te priložnosti. Za zadnjih pet let sem zelo hvaležen." Ray Allen je pet čudovitih let povzel z naslednjimi besedami: "Odigrali smo nekaj velikih tekem. Osvojili smo prvenstvo. To je bilo res lepo obdobje." Trener Rivers je sklenil na kratko, a čustveno: "Rad jih imam. Bili so fenomenalni."

Ne spreglejte