Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 8. 2014,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matic Rebec Helios Union Olimpija Gerald Martens prestop reprezentanca

Petek, 15. 8. 2014, 21.24

8 let

Slovenski reprezentant Rebec se je znašel v avstrijskem primežu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši podajalec in član prve peterke evropskega prvenstva do 20 let ter trenutno članski reprezentant Slovenije je videti ukleščen pri Heliosu. Govorimo o košarkarju Maticu Rebcu.

Praktično je bilo že vse dogovorjeno za prestop Matica Rebca iz Heliosa v Union Olimpijo, a je Gerald Martens, predsednik uprave Ringa, ki je prevzela slovensko barvarsko podjetje, prižgal rdečo luč.

Zdaj želi okoli njega graditi ekipo, ki bo igrala enkrat tedensko v državnem prvenstvu. Na drugi strani se je najboljšemu podajalcu in članu prve peterke evropskega prvenstva do 20 let ponujala bistveno boljša ekipa za njegov razvoj, saj bi v Stožicah igral v regionalni ligi ABA in v EuroCupu.

Videti je, da se stvari ne bodo premaknile nikamor, po nekaterih informacijah naj bi želelo vodstvo Heliosa ob prodaji iztržiti več.

"Bomo videli, kaj bo. Poskušam se čim manj obremenjevati s to temo. Sprejel bom, kar mi bo namenjeno. Želel sem oditi v Olimpijo. Če se ne bo uresničila ta želja, bom ostal v Domžalah še eno leto. Ne glede na to, kjer bom, moram igrati dobro," pravi Rebec, za katerega bi bilo jasno bolje, da bi kariero pri 19 letih nadaljeval v dresu Olimpije, saj bi se lahko na kakovostnih tekmah bolj razvil.

Rebec se je pogovarjal tudi z Avstrijcem, ki pa ga ne želi izpustiti iz svojih rok: "Moja želja je, da bi šel, on pa je dejal, da bom ostal in me ne bo pustil. V Olimpiji bi vendarle igral v dveh močnih tekmovanjih. Upam, da se bo stvar dobro rešila, v nasprotnem primeru se bom moral vrniti v Domžale. Moram odmisliti, da sem razočaran."

Njegove misli so večinoma usmerjene v člansko reprezentanco, v kateri se mu ponuja lepa priložnost za odhod na svetovno prvenstvo v Španijo, saj naj bi selektor Jure Zdovc ob Goranu Dragiću in Jaki Klobučarju vzel še enega od mladih organizatorjev igre. Za to vozovnico se poteguje tudi Aleksej Nikolić.

"Dobro sta se vključila. Na začetku sta imela nekaj težav s prilagoditvijo. Malo jima je bilo nerodno. Zdaj sta enakovredna člana. Sta zagnana. Iskri se," je o 19-letnih košarkarjih dejal Zdovc. Priložnost jima bo dal tudi na turnirju v Litvi, ki se bo začel danes s tekmo proti Novi Zelandiji, v nedeljo in ponedeljek pa bosta naši izbrani vrsti nasproti stali še Grčija in Litva.

Ne spreglejte