SiolNET. Sportal Košarka
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EUROBASKET 2022

Slovenija v Kölnu ali Milanu

0,14

termometer

slovenska reprezentanca eurobasket 2017
Foto: Vid Ponikvar

Slovenski košarkarji se bodo na pot branjenja naslova evropskega prvaka prihodnje leto podali v Kölnu ali Milanu. Odločitev pa bo padla 29. aprila.

Septembra leta 2022 si bodo vlogo gostitelja EuroBasketa še tretjič zapored razdelile štiri države, in sicer Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. O tem, kakšna bo sestava štirih predtekmovalnih skupin, bo 29. aprila v Berlinu določil žreb. Po nedavno objavljenih kakovostnih bobnih pa so zdaj znana tudi uradna partnerstva. Mednarodna košarkarska zveza je namreč vnovič dovolila vsakemu gostitelju, da si izbere eno partnersko državo, ki bo že pred žrebom dodeljena v njihovo skupino.

Italijani, ki kot prizorišče ponujajo Milano, so si v svoji dvorani zaželeli estonske navijače. Gruzija je dosegla partnerstvo s Turki. Nemci bodo v Kölnu zanesljivo gostili Litvo. Dogovor pa so dosegli tudi Čehi in Poljaki.

Slovenski navijači Foto: Vid Ponikvar

Zgoraj navedena partnerstva deloma vplivajo tudi na slovensko usodo. Evropski prvaki na tekmece čakajo v tretjem kakovostnem bobnu. Ker sta vanj poleg Hrvaške uvrščeni še Poljska in Turčija, je torej že jasno, da Slovenci v prvem delu prvenstva ne bodo igrali v Tbilisiju ali v Pragi. Kot mogoči destinaciji ostajata Köln in Milano.

Odločitev bo padla 29. aprila, medtem ko pa je slovenski cilj jasen že danes. To je preboj v Berlin, kjer bo sklepni del EuroBasketa.

Kakovostni bobni pred žrebom:
1. boben:

Španija, Srbija, Grčija, Francija

2. boben:
Litva, Rusija, Italija, Češka

 3. boben:
Poljska, Hrvaška, Turčija, Slovenija

4. boben:
Nemčija, Ukrajina, Finska, Gruzija

5. boben:
Belgija, Madžarska, Izrael, Velika Britanija

-6. boben:
BiH, Nizozemska, Estonija, Bolgarija

slovenska košarkarska reprezentanca, Slovenija : Madžarska Sportal Žreb eurobasketa prestavili, Slovenija v tretjem bobnu Luka Vončina Sportal Iz Kopra v Ljubljano, čeprav sidra ni dvignil Fiba EP U18: Slovenija - Turčija polfinale Sportal Žreb eurobasketa bo v Berlinu 29. aprila Jure Zdovc Sportal Poklon legendi, ki to najraje ne bi bila Vanja Černivec Sportal Štajerka, ki je prepotovala pol sveta in našla sanjsko službo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin