Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
14. 11. 2013,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Božidar Maljković selektor

Četrtek, 14. 11. 2013, 13.11

8 let

Slovenija na svetovno prvenstvo z novim selektorjem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da so se sestali z zdaj že nekdanjim selektorjem Božidarjem Maljkovićem, ki v prihodnosti ne bo več sedel na klopi reprezentance.

Kar se je napovedovalo, se je zdaj tudi uresničilo. Božidar Maljković je bil zadnjič na čelu slovenske izbrane vrste na tekmi za peto mesto na EuroBasketu. Na dveh evropskih prvenstvih je Slovenijo popeljal do sedmega in petega mesta, na svetovnem prvenstvu v Španiji pa bo dirigentsko palico nad reprezentanti vihtel nekdo drug.

Generalni sekretar KZS Iztok Rems, podpredsednik KZS Rašo Nesterović in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo so se v Beogradu sestali z Božidarjem Maljkovićem in se med drugim pogovorili tudi o prihodnosti. In pri srbskem strokovnjaku ni več želje, da bi vodil slovensko reprezentanco. "Za nami so tri čudovita skupna leta. Zahvaljujem se vsem na Košarkarski zvezi Slovenije, igralcem, navijačem in medijem za fantastičen odnos in veliko podporo pri mojem delu s slovensko reprezentanco. Resda ne bom več selektor, a ne odhajam iz slovenske košarke, saj bomo za vedno ostali veliki prijatelji. Načrtno smo se odločili za pomlajevanje ekipe, kar se nam je in se bo slovenski košarki še obrestovalo. Brata Dragić, Jaka Blažič, Edo Murić in preostali so imena, ki zagotavljajo svetlo prihodnost. Prepričan sem, da bo Slovenija z malo več sreče in v popolni zasedbi tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji favorit za najvišja mesta. Res iskrena hvala vsem, Slovenija bo vedno ostala v mojem srcu in prečudovitem spominu," je ob slovesu dejal Maljković.

Idealen bi bil Jure Zdovc ...

Zdaj je na vrsti Košarkarska zveza Slovenije, da poišče novega vodjo stroke. In kot na dlani se ponuja Jure Zdovc, ki je brez delodajalca in je že dejal, da ga zanima delo z reprezentanco. "Strnili smo naše sodelovanje v preteklih treh letih, ki je bilo izjemno korektno, prav tako pa se mu zahvalili za njegov profesionalni odnos in vse, kar je do zdaj storil za slovensko košarko, vključno z zaupanjem mladim igralcem, ki so zelo napredovali. Maljković je sam izrazil željo, da ne bi bil več selektor slovenske reprezentance, ne glede na morebitno ponudbo, kljub temu pa je dejal, da je Košarkarski zvezi Slovenije vselej na voljo za kakršnokoli pomoč. Z nekdanjim slovenskim selektorjem tako ostajamo v zelo dobrih odnosih," je obisk v Beogradu povzel direktor reprezentance Matej Avanzo.

Na KZS si zdaj puščajo čas za imenovanje novega selektorja najpozneje do 3. februarja prihodnje leto, ko bo žreb skupin za svetovno prvenstvo v Španiji.

Ne spreglejte