Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
16.51

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Slokar gleženj Marko Macura Boštjan Nachbar

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 16.51

1 leto, 7 mesecev

Slokar bo lahko zaigral na EuroBasketu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Eden najboljših slovenskih košarkarjev v letošnjem pripravljalnem obdobju Uroš Slokar je v nepravem času staknil poškodbo gležnja, ki pa k sreči ni hujše narave.

Predzadnji dvoboj v sklopu priprav na EuroBasket je imel za Uroša Slokarja negativen prizvok. Proti Srbiji si je namreč v drugi četrtini poškodoval gleženj, potem ko je po zadetem košu stopil na tekmečevo nogo.

Celotni reprezentančni štab in tudi navijači so nemudoma pomislili na najhujše, a k sreči zvin gležnja ni pustil takšnih posledic, da novi član Seville ne bi mogel pomagati naši izbrani vrsti na evropskem prvenstvu, ki se bo za Slovenijo začelo 5. septembra ob 21. uri s tekmo proti gostiteljici Hrvaški.

"Uroš je v nedeljo prestal pregled z magnetno resonanco, ki je pokazala, da v gležnju nima resnejše poškodbe. Gre za zmeren oziroma blažji zvin in računamo, da se bo priključil ekipi," je reprezentančni zdravnik Marko Macura namenil prve besede o Slokarjevem stanju, na vprašanje, ali bo lahko zaigral že v soboto proti Hrvaški, pa odgovoril: "Upamo, da bo lahko, vendar je odvisno, koliko nam bo s fizioterapijo uspelo kompenzirati bolečino in ga spraviti nazaj v pogon."

Pomoč Boštjana Nachbarja, Slokarja skrbi, da je prekinil ritem

Na današnji zbor je prišel tudi Uroš, ki bo v prihodnjih dneh deležen maksimalne zdravstvene oskrbe, v slovenskem taboru pa bodo kaj kmalu videli, kako se bo odzval njegov gleženj. "Zelo sem zadovoljen z napredkom. Čez konec tedna sem delal intenzivne terapije. Občutek v gležnju je, da bo vse v redu. Bolečina je še prisotna, vendar ni takšna, da se je ne bi dalo nadzorovati. Najbolj me moti, da sem presekal ritem, in to je tista stvar, ki me najbolj skrbi," pravi Uroš.

Ker je pred dnevi podpisal pogodbo s Sevillo, se jasno poraja vprašanje, ali ga je nov delodajalec kaj klical in morda tudi zahteval, da se umakne iz reprezentance ter posveti zdravljenju. "Zanima jih, kako je z mojim gležnjem, vendar so pogovori umirjeni, saj težave z gležnjem niso velike, prav tako pa vedo, da imam tukaj zelo dobro zdravstveno pomoč, saj jim je to povedal tudi moj novi soigralec Boštjan Nachbar," je dejal Slokar.

Slovenska reprezentanca bo v zadnjem tednu priprav nastanjena v Čatežu, od koder se bo nato v petek podala v sosednji Zagreb, kjer bo igrala obračune uvodnega dela evropskega prvenstva, na katerem ji bodo poleg Hrvaške nasproti stale še reprezentance Gruzije, Nizozemske, Grčije in Makedonije.

Ne spreglejte