Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2012,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miloš Teodosić

Petek, 31. 8. 2012, 14.19

8 let

Slavnić: To je sramota! Razočaran sem nad Teodosićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi selektor srbske košarkarske reprezentance Zoran Slavnić se je ostro odzval nad igro srbske reprezentance v kvalifikacijah za EP 2013.

Po mnenju prvega selektorja srbske košarkarske reprezentance Zorana Slavnića, ki je leta 2007 v Španiji pomladil izbrano vrsto, je igra čete Dušana Ivkovića slaba v kvalifikacija za Eurobasket 2013. Predvsem ga moti, da nadarjeni košarkarji, ki jih je vodil kot selektor, niso napredovali. "Sramota. Kaj naj rečem drugega. Na mojo veliko žalost moram reči, da igralci, ki sem jih vodil nekdaj kot selektor in jih kot prvi pripeljal v člansko reprezentnaco, niso napredovali. Celo nazadovali so. Frapiran sem, da v zadnjih petih letih niso napredovali. Zelo sem razočaran nad igro in obnašanjem Teodosića. V njegovi igri se sploh ne vidi odgovornosti. Zaradi tega trpi vsa ekipa. Zagotavljam, da je on najbolj kreativni košarkar v zadnjih desetih letih, ki se je pojavil na našem ozemlju. Ne morem razumeti, kako mu selektor v zadnjih petih letih ni uspel objasniti, kakšna je vloga in kakšno mora biti obnašanje organizatorja igre. Celotna država je videla, da smo zadnjih deset tekem izgubili ravno zaradi njegove slave igre. Ni prav, da ima toliko kredita zaradi ene trojke preko Garbajose. V zadnjih petih letih njegov doprinos reprezentanci ni niti blizu tistemu, kar najboljši organizator v Evropi mora dati. Tako se ne postane vrhunski igralec," je brez dlake na jeziku za srbski Žurnal spregovoril Slavnić.

Srbija je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013 po šestih krogih na drugem mestu z dvema porazoma in ima enak izkupiček kot Estonija na trejem mestu. Povsem na vrhu je Črna Gora, v skupini pa so še Izrael, Estonija in Slovaška. Do konca kvalifikacij morajo ekipe v skupini A odigrati štiri tekme, neposredno pa se na EP v Slovenijo uvrstita najboljši ekipi iz skupine. V našo deželo bodo prihodnje leto pripotovale tudi štiri najboljše tretje izbrane vrste iz šestih kvalifikacijskih skupin.

Ne spreglejte