Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2020,
7.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Boston Celtics Toronto Raptors Utah Jazz Denver Nuggets NBA

Sreda, 2. 9. 2020, 7.00

3 leta, 8 mesecev

Liga NBA, 1. september

Nikola Jokić veliki junak odločilne tekme, Boston na dobri poti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Nikola Jokić | Srbski košarkar Nikola Jokić je na sedmi, odločilni tekmi proti Utahu za Denver tik pred zvokom sirene zadel odločilni koš.  | Foto Getty Images

Srbski košarkar Nikola Jokić je na sedmi, odločilni tekmi proti Utahu za Denver tik pred zvokom sirene zadel odločilni koš.

Foto: Getty Images

Los Angeles Clippers, ki so iz končnice izločili Dallas Mavericks Luke Dončića, so dočakali nasprotnika v polfinalu. Tja so se po zmagi na odločilni sedmi tekmi četrtfinala zahodne konference proti Utahu (80:78) po preobratu prebili košarkarji Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki ga tudi tokrat ni bilo v postavi. Odločil je koš srbskega košarkarja Nikole Jokića 28 sekund pred zvokom sirene. Zmagali so tudi Boston Celtics, ki so s 102:99 premagali branilce naslova Toronto Raptors in vodijo 2:0 v zmagah. 

Koš Nikole Jokića, ki je odločil tekmo med Denverjem in Utahom (80:78):

Liga NBA, 31. avgust

Srbski košarkar Nikola Jokić ni bil samo strelec odločilnega koša, ki ga je zadel 28 sekund pred iztekom tekme, potem pa nobena od strani ni več dosegla točke, ampak tudi najboljši strelec na sedmi, odločilni tekmi konferenčnega četrtfinala na zahodu. V 39 minutah, kolikor mu jih je na parketu odmeril trener Mike Malone, je dosegel 30 točk in 14 skokov.

Denver Nuggets: Utah Jazz (80:78)

Jamal Murray je rezultat dopolnil s 17 točkami in štirimi asistencami, Michael Porter Junior pa z 10 točkami in devetimi skoki. Na strani poraženega Utaha, ki se tako poslavlja od mehurčka v Orlandu, v katerem je vodil že s 3:1 v seriji zmag, je z 22 točkami izstopal Donovan Mitchell.

Marcus Smart je s petimi trojkami v zadnji četrtini poskrbel za preobrat na obračunu med Bostonom in Torontom (102:99):

Tesen je bil tudi izid na drugi polfinalni tekmi vzhoda, kjer je Boston s 102:99 premagal branilce naslova Toronto Raptors. Pri Bostonu je v zadnjem delu nase opozoril Marcus Smart s petimi zadetimi meti za tri točke v zgolj treh minutah, s 34 točkami pa je bil najučinkovitejši Jason Tatum, ki je ob tem dosegel tudi zanj rekordno število košev na tekmi končnice.

Vrhunci tekme med Bostonom in Torontom:

Pri Torontu je 20 točk dosegel OG Anunoby, točko manj pa Fred VanVleet.

O polfinalistu zahoda, ki se bo pomeril z Los Angeles Lakers, bo odločala današnja tekma med moštvoma Oklahoma City Thunder in Houston Rockets.

Miami z Goranom Dragićem čaka druga polfinalna tekma proti Milwaukeeju. Se nekdanjemu slovenskemu kapetanu obeta še druga zmaga?

Liga NBA, 1. september

Konferenčni polfinale:
Toronto Raptors : Boston Celtics 99:102/0:2/

Konferenčni četrtfinale:
Denver Nuggets: Utah Jazz 80:78/4:3/

/ / - izid v zmagah
Ne spreglejte