Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
26. 8. 2015,
14.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Stožice Jure Zdovc Zoran Dragić Aleksandar Đorđević Srbija

Sreda, 26. 8. 2015, 14.58

8 let

Selektor Zdovc bi se s Srbi srečal tudi v finalu EuroBasketa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ker Srbi kot svetovni podprvaki odkrito napadajo kolajno na bližajočem se evropskem košarkarskem prvenstvu, bodo vsekakor pravi preizkus tudi za Slovence.

"Hm, lepo bi bilo, če bi v takšni zasedbi sedeli tudi na novinarski konferenci pred finalom evropskega košarkarskega prvenstva in ne zgolj pred prijateljsko tekmo," je druženje s sedmo silo pred četrtkovo pripravljalno tekmo s Srbijo v Stožicah šaljivo odprl slovenski selektor Jure Zdovc, ki se kajpak dobro zaveda moči tokratnega tekmeca v pripravah na EuroBasket 2015. Navsezadnje so Srbi aktualni svetovni podprvaki, po zagotovilih selektorja Aleksandra Đorđevića pa bodo kolajno napadli tudi prihodnji mesec, čeprav bodo nastope začeli v najzahtevnejši predtekmovalni skupini v družbi Španije, Italije, Islandije, Turčije in Nemčije.

Đorđević: Slovenija ima Zdovčev pečat

"Jasno, Slovenijo želimo premagati, kar pa ne bo lahko. Gre za mlado in tekaško obarvano ekipo, ki ima pečat trenerja Jureta Zdovca in nekaj kakovostnih posameznikov na čelu z Zoranom Dragićem. Tekmi s Slovenijo sicer razumem kot začetek zaključnega dela priprav ter del našega načrta z visokim končnim ciljem. V tem pogledu bo ob rezultatu pomembno predvsem to, da v ekipo dokončno vključimo Teodosića, Ercega in Milosavljevića," pred četrtkovo tekmo z Zdovčevo četo, s katero se bo nato soočil še v soboto v Banjaluki, razmišlja Đorđević, ki se v Sloveniji počuti nadvse domače. Njegova reprezentanca je namreč kar tri tedne trenirala v Kranjski Gori.

Pogled v ogledalo

Zdovc nekdanjemu tekmecu še iz jugoslovanske lige kljub vselej optimističnim ciljem ni želel odgovarjati s povratno napovedjo napada na kolajno. Zaveda se kadrovske podhranjenosti svoje ekipe, a vendarle ne odstopa od svojih osnovnih športnih načel, ki ga pred vsako tekmo napeljujejo k misli na zmago. "Tekmi z zelo močnim nasprotnikom, kar Srbija nedvomno je, nam bosta pokazali, na kateri ravni pripravljenosti smo trenutno. To bosta zadnja preizkusa pred odhodom v Zagreb. Sledile bodo le še analiza in pa zadnje priprave," teden in pol pred začetkom EuroBasketa (5. 9.) razmišlja slovenski selektor, ki bo skušal tokrat nekaj več minut nameniti Mihi Zupanu in Saši Zagorcu, večjih sprememb strategije pri razporejanju pa ne načrtuje.

Še zadnji rez

"Z dozdajšnjim delom priprav smo sicer lahko zadovoljni. Vesel bom, če bomo to lahko pokazali in potrdili tudi v Stožicah, kjer se obeta lep obisk. Stopnjujemo formo. Čas za najboljše igre šele prihaja," ob vrnitvi v domačo Ljubljano pripoveduje Zoran Dragić, zadovoljen po zmagovalni trilogiji v Kopru, kjer so ob koncu tedna po vrsti padle Ukrajina, Finska in Italija.

Vseeno evforije v reprezentanci ni, za kar rad poskrbi kar selektor. "Turnir v Kopru je za nami. Prav tako dan premora. Gremo naprej. Korak za korakom, tekma po tekmi. Še vedno se večinoma ukvarjamo z lastnimi težavami. Precej manj s tekmeci. Res pa je, da je tudi v pripravah lepo zmagovati. Tudi v tekmah s Srbijo bo tekmovalni naboj velik. Verjamem, da bo poražena ekipa v Stožicah storila vse za zmago v Banjaluki," poudarja Zdovc, ki ima v kadru še vedno na voljo 13 igralcev, torej enega "odveč". V kratkem se bo torej za sodelovanje zahvalil še enemu naborniku, bržčas bodisi Zagorcu bodisi Žigi Dimcu.

Ne spreglejte