Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 11. 2014,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Paolo Marinelli Aleš Pipan Union Olimpija

Sreda, 19. 11. 2014, 10.02

8 let

Se bo mladi Hrvat zdaj le prebudil in povečal konkurenco?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na zadnji tekmi lige ABA se je od košarkarjev Olimpije povzdignil mladi Paolo Marinelli, ki v tej sezoni še ni naredil tistega koraka naprej, kot je verjetno pričakoval sam, pa tudi širša javnost.

Proti Igokei sta bila Marko Marinović in Paolo Marinelli tista posameznika, ki sta v ključnih trenutkih odprla vrata Olimpiji do pete zmage (72:70) v regionalni ligi ABA. Za 19-letnega Hrvata je bila ta tekma najboljša v sezoni. Dosegel je devet točk (na prejšnjih šestih tekmah jih je zbral le pet), v statistiko pa dodal štiri skoke in dve podaji.

Morda je zdaj napočil čas, da besedo talent naposled v celoti prenese tudi na parket. "Pred sezono sem, pošteno povedano, pričakoval, da bom več igral. Ampak v dobrih klubih je tako, da si moraš mesto izboriti in kaj pokazati. Ena takšna tekma še nič ne pomeni," je dejal hrvaški organizator igre, ki zna dobro zadeti tudi za tri točke.

Ob odsotnosti Luke Rupnika, ki ima težave z ramo, lahko novo dozo minut pričakuje nocoj proti Bešiktašu, na njem pa je, da jih dobro izkoristi in še poveča konkurenco na mestu organizatorja igre.

"Marinelli je že dobival priložnost in je ni izkoristil. Zadnjo proti Igokei je, vendar je še prehitro, da bi ga povzdigovali. On je mlad igralec in potrebuje ogromno takšnih tekem, da si bo pridobil samozavest. Več kot bo takšnih tekem, večja bo njegova minutaža in tako se bo razvil v igralca, kot si sam želi," o mladem Hrvatu pravi trener ljubljanske zasedbe Aleš Pipan.

Union Olimpija si je v Eurocupu praktično že priigrala vozovnico za drugi del tekmovanja, najlepši mogoči razplet pa bi bil, če bi danes (20.30) padel Bešiktaš, ki so ga zeleno-beli premagali v 1. krogu tega tekmovanja, a se je turško moštvo odtlej okrepilo in igra bolje.

"Mislim, da smo v obeh tekmovanjih dobro začeli sezono. Upam, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu, tudi danes proti Bešiktašu, ki je sicer zelo kakovostna ekipa," pa je pred novim izzivom še povedal Marinelli.

Ne spreglejte