Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
22. 12. 2015,
12.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krka Tajfun Dejan Mihevc liga ABA

Torek, 22. 12. 2015, 12.29

6 let, 7 mesecev

Se bo Krki z novima močema uspelo maščevati za katastrofo?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Krka se bo poskušala Tajfunu oddolžiti za dva letošnja poraza. Trener Ivan Velić upa, da bodo ponovili igre z zadnjih tekem, strateg Tajfuna Dejan Mihevc pa meni, da bodo odločile malenkosti.

Slovenski derbi med Krko in Tajfunom bo letos doživel že tretjo ponovitev, na obeh prvih dveh tekmah, v superpokalu in na prvem medsebojnem obračunu, pa so slavili državni prvaki iz Šentjurja.

V začetku oktobra so v Golovcu povsem ponižali Krko in slavili s 23 točkami razlike, vendar se je od takrat forma Novomeščanov dvignila, ob tem pa so se zgodile tudi igralske spremembe.

Na zmago proti Tajfunu čaka že od lanske sezone

V moštvu ni več organizatorja igre Dušana Katnića, namesto njega pa sta konec prejšnjega tedna v moštvo prišla mladi Matic Rebec, ki je letošnjo sezono odlično začel v dresu Rogaške, in Boban Tomić, ki je kot zadnji odpadel s seznama slovenskega selektorja Jureta Zdovca za nastop na EP. Oba košarkarja še čakata na debi v dresu Krke, zelo verjetno pa ga bosta dočakala na obračunu s Tajfunom.

"Smo veliko boljše moštvo, kot smo bili na začetku sezone. To dokazujejo tudi rezultati, sploh v zadnjem času, ko igramo zelo dobro. Upam, da bomo tudi proti Tajfunu ponovili igro z zadnjih nekaj tekem in da bomo prišli do še ene pomembne zmage za nas. Tajfun spoštujemo, saj nas je v tej sezoni že dvakrat premagal, a igramo pred domačim občinstvom in dali bomo vse od sebe, da z nizom dobrih iger nadaljujemo," pred tekmo razmišlja novomeški strateg Ivan Velić.

Krka upoštevajoč še prejšnjo sezono Tajfuna ni premagala na zadnjih štirih tekmah, v letošnji sezoni pa še čaka zmago proti slovenskim tekmecem v ligi ABA, saj so izgubili tudi proti Olimpiji. Po 15 krogih imajo Novomeščani sedem zmag in osem porazov, ravno tako kot Tajfun.

Moštvi se dobro poznata

Tajfun je na generalki pred Krko visoko izgubil proti zagrebški Ciboni, vendar jim spomin na zadnje tekme proti Krki vliva optimizem. V lanski sezoni so jih izločili na poti do krstnega državnega naslova, tudi letos pa še ne poznajo poraza proti petkratnim prvakom Slovenije.

"Krka ima v letošnji sezoni precej širine, saj imajo na vsakem položaju vsaj dva kakovostna igralca. V zadnjem času igrajo dobro, pred našo tekmo pa so se na mestu organizatorja igre še dodatno močno okrepili. Kljub vsemu gre za posebno tekmo, slovenski derbi. Ekipi se dobro poznata in verjamem, da bodo na koncu odločale malenkosti. Krka je mogoče v majhni prednosti, saj igra doma, a verjamem, da imamo možnosti za zmago tudi mi," je strateg Tajfuna Dejan Mihevc prepričan, da bodo odločale malenkosti.

Tekma se bo v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu začela ob 21. uri.

Ne spreglejte