Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2014,
16.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NBA košarka LeBron James San Antonio Spurs

Ponedeljek, 12. 5. 2014, 16.49

8 let

San Antonio in Miami označila kljukico, šok za Parkerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ekipi Miami Heat in San Antonio Spurs sta upravičili vlogo favorita in se uvrstila v konferenčni finale lige NBA. Težje delo so imeli branilci naslova, Ostroge pa so ostale brez Tonyja Parkerja.

San Antonio se je brez težav uvrstil v konferenčni finale lige NBA. Za napredovanje proti Portlandu mu je zadoščalo le pet dvobojev. Četrto zmago je pozdravil pred domačimi gledalci v noči na četrtek po slovenskem času. Bila je prepričljiva, Ostroge so bile boljše za 22 točk, čeprav se med strelce ni vpisal najboljši igralec Tony Parker. Francoz si je poškodoval stegensko mišico ter po desetih minutah, ki jih je prebil na parketu (zgrešil je oba meta iz igre), odšepal z igrišča. Njegov manjkajoči strelski prispevek sta spretno nadoknadila nekdanji košarkar Olimpije Danny Green in Kawhi Leonard. Oba sta dosegla 22 točk. "Vesel sem, da je konec, kajti te fante je bilo res težko braniti. Zato jim lahko le čestitamo, občutek ob napredovanju v naslednji krog je res krasen," je po tekmi dejal trener San Antonia Gregg Popovich.

Lani se je San Antonio za mogočne prstane pomeril z Miamijem. Morda se bo zgodovina ponovila tudi letos, saj so nalogo v konferenčnem polfinalu (na vzhodu) z odliko opravili tudi branilci naslova iz Floride.

Na krilih LeBrona Jamesa (29 točk) in Dwayna Wada (28 točk) je po napeti končnici v domači AmericanAirlines Areni strl odpor Brooklyna. Bilo je 96:94, gostom ni pomagalo niti 34 točk prvega strelca Joeja Johnsona. Miami je do preobrata prišel v zadnji četrtini, ki jo je dobil s 30:19. "Še vedno nas čaka kar nekaj dela. Ne glede na to pa je res lepo, da smo si izborili tako dobro izhodišče za uresničitev tega cilja," je dejal prvi zvezdnik Miamija James.

Veterana v vrstah gostov, Kevin Garnett in Paul Pierce, po porazu nista hotela govoriti o svoji prihodnosti. Šušlja se, da bi Garnett lahko končal kariero, čeprav ga z Mrežicami veže še enoletna pogodba.

Miami se je še šestič v zadnjih desetih letih uvrstil v vzhodni finale, zdaj se mu odpira še možnost za četrto zaporedno sodelovanje v velikem finalu. Heat čaka na tekmeca, po petih tekmah bolje kaže Indiani, ki proti Washingtonu v zmagah vodi s 3:2.

Ne spreglejte