Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2011,
20.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Liga NBA Beno Udrih Derrick Rose

Četrtek, 14. 4. 2011, 20.01

7 let, 12 mesecev

Rose in Chicago dominirala, Udrih najboljši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po koncu rednega dela te sezone v košarkarski ligi NBA smo naredili podroben pregled. Najbolj je izstopal Derrick Rose, ki je s Chicagom zbral največ zmag, Beno Udrih pa se je izkazal pri Kraljih.

Pri 22-letih je Derrick Rose postal ikona Chicaga in v očeh navijačev Bikov tudi do neke mere naslednik legendarnega Michaela Jordana. Je najresnejši kandidat za najkoristnejšega igralca sezone (MVP), ki ga je prejšnji dve sezoni zapored osvojil LeBron James. Prav James je s svojim Miamijem veljal za morda najresnejšega konkurenta v boju za naslov prvaka proti LA Lakers, a Vročica s Floride z zvezdniki še ni pokazala pravega obraza. Zato pa je to izkoristil Chicago in zbral kar 62 zmag ter le 20 porazov in predvsem po zaslugi prav v Chicagu rojenega najboljšega novinca v ligi NBA leta 2009 po letu 1997 spet zasedel prvo mesto po rednem delu sezone. Veliko konkurenco so košarkarji iz vetrovnega mesta imeli tudi v Bostonu, ki bo spet vso svoje znanje in izkušnje skušal unovčiti v končnici.

Na Zahodu je bil najboljši San Antonio, ki ima skupek košarkarjev, ki ne sodijo med največje svetovne zvezdnike, a kljub temu dosegajo izjemne rezultate. Vprašanje pa je, kako bo trojica Ginobili, Parker in Duncan uspela delovati tudi, ko gre zares in bo prisotna tudi utrujenost. Naslednji veliki kandidati za ponovno osvojitev prstanov so aktualni prvaki LA Lakers, ki jih verjetno zadnjič vodi Phil Jackson, sicer najbolj pridni zbiralec prstanov. Skupno jih je zbral že 11. Tudi Kobe Bryant želi številko povečati na šest. To so glavni kandidati za osvojitev naslova.

Kaj pa Slovenci? Nobenega izmed trojice tokrat ne bo v končnici. Lani sta bila prisotna Saša Vujačić (LA Lakers) in Goran Dragić (Phoenix Suns). Oba sta med sezono zamenjala sredini. Vujačić je dobil pomembno vlogo pri New Jersey Nets in jo lepo izkoristil, Dragić pa je pri Houstonu prav tako že dokazal, da lahko prevzema večjo odgovornost. Tudi na zadnji tekmi rednega dela mu je celo uspel prvič trojni dvojček v karieri.

Potem pa je tu še Beno Udrih, ki je tudi tokrat bil najboljši slovenski košarkar v NBA. Zaradi poroke morda celo ne bo igral za reprezentanco na EP v Litvi, morda pa tudi ne bo ostal v Sacramentu. Razlog je ta, da naj bi se Kralji, ki so se v predel Kalifornije preselili leta 1985 zaradi finančnih težav spogledovali s selitvijo v Anaheim. Splošno gledano pa so slovenski košarkarji v najmočnejši košarkarski ligi pustili zelo soliden vtis in si naredili temelje za še boljšo prihodnjo sezono.

Ne spreglejte